Burcu öğretmeni intihara nişanlı dayağı sürükledi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Eylül 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da düğün günü intihar eden 27 yaşındaki öğretmen Burcu Emel'in, olaydan 2 gün önce Kızılay'ın ortasında 31 yaşındaki nişanlısı Çelebi Mehmet Akkuş tarafından dövüldüğü ortaya çıktı. Aile ölüme sürükleyen dayakla ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

AKSARAY'da 4 ay önce tanışan öğretmen Burcu Emel ve Akgaz Acil Müdahale Birimi teknisyeni Çelebi Mehmet Akkuş, evlenmeye karar verdi. Emel'in ailesi, kızlarının evlilik kararını "Önce tanımaya çalış. Uygun biri olduğunu düşünüyorsan tabii ki evlenirsin" diyerek onayladı. Burcu Emel ise Akkuş'u sevdiğini ve en kısa sürede düğünün yapılmasını istediğini belirtti. Çift, 15 Eylül 2006 tarihinde evlenmek üzere Ankara Maltepe'de bulunan bir düğün salonundan gün aldılar.

KIZILAY'DA KARŞILAŞTI

13 Eylül akşamı Burcu Emel, üniversiteyi birlikte okuduğu ve öğretmenlik yaptığı Tokat'tan düğün için Ankara'ya gelen kız arkadaşıyla alışverişe çıktı. İddiaya göre, Akkuş, Kızılay'da karşılaştığı nişanlısı Burcu'ya, yanındaki kız arkadaşıyla dolaşmasını istemediğini belirterek tokat attı ve ardı ardına vurmaya başladı. Bu arada çevrede bulunan polisler olaya müdahale ederek Akkuş'u uzaklaştırdı.

Evleneceği erkeğin kendisini dövmesi üzerine saatlerce gözyaşı döken Burcu Emel, hastaneye kaldırıldı. Burada sakinleştirici iğne yapılan Burcu Emel'e, bir de darp raporu hazırlandı. Akrabaları tarafından teyzesinin Dikmen'deki evine getirilen genç kız, sakinleştirici iğnenin etkisiyle uzun süre baygın yattı. Ailesi, ertesi gün yapılacak olan kına gecesini iptal ederek, Burcu Emel'in düğüne kadar iyileşmesini istedi.

GELİNLİK YERİNE KEFEN

Yediği dayak nedeniyle gururu kırılan Burcu Emel, kendisini banyoya kapatarak cep telefonuyla nişanlısına mesaj çekti.

Ancak Akkuş, düğünü iptal ettiklerini söyledi. Bunun üzerine Burcu Emel, kına gecesinin yapılacağı gün olan 14 Eylül'de ailesine evlenmeyeceğini söyledi. Yediği dayak ve nişanlısının özür dahi dilemeden düğünü iptal etmesini hazmedemeyen genç kız, beyaz gelinliği giyeceği günün sabahında teyzesinin 10. katta bulunan evinin penceresinden atlayarak intihar etti.

SUÇ DUYURUSU HAZIRLIĞI

Yakınları, Akkuş'un Burcu Emel'e ait kredi kartlarından 10 bin YTL tutarında para çektiğini de ileri sürdüler. Burcu'nun öldüğü gün nişanlısının evde bulunan eşyaları almak için uğraş verdiğini iddia eden yakınları, "Savcı, Akkuş'a Burcu'nun eşyalarını alamayacağını, aksi takdirde yasal işlem başlatacağını söyledi. Biz Burcu'nun ölümüne neden olan dayak için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber