Bayramda hava nasıl olacak? / Haritalı

Kurban bayramında hava nasıl olacak? 9 günlük bayram tatiline çıkan vatandaşların en büyük merakı bu tatil süresi boyunca havanın nasıl olacağı? İşte tatil ve bayram günleri hava tahminleri.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Eylül 2015 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayramda hava nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Manisa, Balıkesir, Sinop, Giresun, Kayseri, Gümüşhane, Bayburt, Antalya, Isparta, Burdur, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile gece saatlerinde İzmir, Muğla ve Aydın'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzey kesimlerde kuzeyli, iç ve güney bölgelerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Arife günü Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale, Edirne çevreleri ve Isparta'nın güneyi ile Burdur'un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor

Bayramın 1. günü Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında sağanak yağışlar görülecek, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 25-28 derece arası olacak.

Bayramın 2. günü Marmara'nın güneydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçecek.

Bayramın 3 ve 4. günleri, Marmara'nın doğusu İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ardahan ve Kars çevrelerinde yerel sağanak yağışlar meydana gelebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber