5 günlük haritalı hava tahmini

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Eylül 2015 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Edirne, Eskişehir ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Muğla ve Aydın çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli, Antalya, Manisa ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzey kesimlerde kuzey, iç ve güney bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara' da kuzey yönlerden, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Muğla ve Aydın çevrelerinde çok kuvvetli (51-75), yer yer şiddetli (76-100), Antalya, Manisa ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması (21-) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal Su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber