Müftü'ye 'evrakta sahtecilik' iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Müfettişler, müftü hakkında "usulsüzlük, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Eylül 2015 19:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Müftü'ye 'evrakta sahtecilik' iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Mehmet İNMEZ

İzmir'in Torbalı İlçesi Müftüsü Semih Keskin hakkında bir müezzinin "Toplanan derilerin parasıyla odasına duşakabinli banyo yaptırdı" iddiaları üzerine Diyanet'in başlattığı soruşturma tamamlandı. 18 gün ilçede iddiaları araştıran müfettişler, müftü hakkında "usulsüzlük, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

3 ay önce ilçeye gelen iki müfettiş evrak, fatura ve güvenlik kameralarını inceledi, çalışanların ifadelerine başvurdu. Hazırlanan raporda müftünün 2014'te kurban toplayacak personele giydirilen 30 adet yeleği 750 TL karşılığında yaptırdığı, daha sonra aynı yelekler için toplam 5 bin 600 TL ödeme yaptığı belirtildi. Ödemelerin kurban derileri hesabından yapıldığı, 30 yeleğin sadece 750 TL olabileceği kaydedildi.

Müfettişler 30 Ekim 2014'e ait 2 bin 355 TL'lik yakıt faturasını abartılı buldu. O tarihte firmadan yakıt alınmadığı, ayrıca fatura karşılığı ödeme yapılmadığı tespit edildi. Raporda ayrıca, Müftü Keskin'in özel aracına 6 defa 683 liralık yakıt aldığı iddiası yer aldı.

'Duşakabinli banyo' iddiasına ilişkin bilginin yer almadığı raporda sıralanan bazı usulsüzlük iddiaları şöyle: 2014 Kurban Bayramı'nda deri toplatılan 118 görevliye günlük 72 TL yevmiyeleri ödenmedi. Müftü ise raporlu olduğu halde 600 TL yevmiye aldı... Bayram günlerinde olmayan misafirlere ve imamlara yemek verilmiş gibi gösterilip bin 95 TL yemek faturası ödendi... Müezzin, imam hatip ve Kuran kursu öğreticilerinin maaşlarından rızaları olmadan 10-200 TL arasında kesinti yapıldı. Bu para amacı dışında kullanıldı.

Konuyla ilgili müftü Semih Keskin, "Hakkımda şikayet vardı, müfettiş inceledi. Sadece iddia, şu anda bir şey diyemem" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber