Bayram'da havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıkların yağış alan yerlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2015 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayram'da havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in kıyı kesimi ile Çanakkale, Tekirdağ çevreleri ile Edirne ve Kırklareli'nin güney ilçelerinde yerel kuvvetli, Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yağış alan yerlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında, yağış alan yerlerde yer yer mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde ise mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, akşam saatlerine kadar Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneyinde yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in kıyı kesimi ile Çanakkale, Tekirdağ çevreleri ile Edirne ve Kırklareli'nin güney ilçelerinde yerel kuvvetli (21-), Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli (51-) yer yer şiddetli (76-) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal Su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber