13 müdürlü Çarşamba kızak karakolu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih'teki Çarşamba Polis Noktası'nda 13 emniyet müdürü ve 2 emniyet amiri görev yapıyor. Polis noktasında 3 polis memuru görevli.

Ar-Ge Koordinasyon Çalışma Grubu adı altında polis noktasında toplanan müdürlerin çoğunu İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, il dışına yaptırdığı atamalarını mahkeme kararıyla durdurarak geri dönenler oluşturuyor. Hiçbir görev verilmeyen müdür ve amirler, günlerini bahçede gazete okuyarak geçiriyorlar. Asıl görevi polisin daha iyi hizmet vermesi ve personelinin daha verimli çalışması olan "Ar-Ge Koordinasyon Çalışma Grubu"nun müdür ve amirleri 30 metrekarelik 2 odayı paylaşıyor. Polis noktasında, çağın gerisinde kalmış bilgisayar var. Plastik sandalyeler kullanıyorlar.

AYDA 30 BİN YTL MAAŞ

6 aydır her sabah mesai saati başlangıcında Çarşamba Polis Noktası'na gelip akşama kadar vakit öldüren polis müdürlerinin aylık maaşları yaklaşık 30 bin YTL tutuyor. Müdür ve amirlerin, işe gelip gelmedikleri de Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından denetleniyor. Emniyet teşkilatında "Ar-Ge Koordinasyon Çalışma Grubu" adı altında bir birimin bulunmadığını belirten müdürlerden biri şöyle dedi: "Kısaca 'Sizin gitmenizi istedim. Buna rağmen yargıya başvurdunuz. O zaman burada oturursunuz' denilmek isteniyor. Bazı arkadaşlarımız, buraya gidip gelmelere dayanamayarak tüm aile düzenini bozup atamasının yapıldığı ile gitmeyi kabul etti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber