Polis memurunun uyuşturucuyla örnek mücadelesi

Gaziantep'te görev yaptığı dönemde kollarında vefat eden bir gencin "Ne olur gençleri bu zehirden kurtarın" vasiyeti üzerine kişisel olarak uyuşturucuyla mücadeleye başlayan polis memuru, verdiği konferans ve yazdığı kitaplarla toplumu bilinçlendiriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2015 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis memurunun uyuşturucuyla örnek mücadelesi

MÜSLÜM ETGÜ

Bilişim suçları uzmanı ve bağımlılık danışmanı polis memuru İsa Altun, yazdığı kitaplarla da suç ve suçlularla mücadele ediyor.

Yaklaşık 23 yıllık polis memuru olan Altun, 1997 yılında Gaziantep'te görev yaptığı dönemde kollarında vefat eden bir gencin "Ne olur gençleri bu zehirden kurtarın" vasiyeti üzerine kişisel olarak uyuşturucuyla mücadeleye başladı.

Bu süreçte başta öğrenciler olmak üzere birçok kurum çalışanına uyuşturucu konusunda konferans veren Altun, mesleki tecrübe ve yaşadıklarını kitaplaştırdı.

Deneyimlerini paylaştığı "Bir kereden çok şey olur", "Kod adı beyaz ölüm" ve "Benim çocuğum kullanmaz-bonzai" adlı kitapları okuyucularıyla buluşturan polis memuru, gazete kupürleri ve karikatürlerden oluşan "Uyuşturucu vahşeti" isimli sergi de açtı.

Altun, şimdi ise "Ortam sanal olsa da suç gerçektir" adını verdiği kitabını okuyucularla buluşturmaya hazırlanıyor.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev yaptığı Kahramanmaraş, Antalya, Gaziantep, İstanbul ve Mersin'de "Bir genci bile kurtarsam yeter" sloganıyla uyuşturucuyla mücadeleye başladığını söyledi.

Altun, uyuşturucunun gerçek yüzünü anlatmak adına Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki eğitim kurumlarında ücretsiz seminer ve paneller düzenlediğini, yerel ve ulusal televizyonlarda programlara katıldığını ve ulusal bir gazetede haftada 2 gün köşe yazısı yazdığını bildirdi.

34 genci uyuşturucudan kurtardı

Yazdığı kitapların masraflarını mesai arkadaşlarının katkılarıyla karşıladığını aktaran Altun, "Kitaplarımı görev yaptığım Bakırköy Adliyesinde suça sürüklenen çocuklara ve katıldığım programlarda vatandaşlara hediye ediyorum. Bugüne kadar 34 gencin uyuşturucu maddeyi bırakmasını sağladım, bu benim için paradan daha kıymetli" dedi.

Altun, uyuşturucuyla mücadelenin yanında Bakırköy Adliyesinde girdiği duruşmalarda yaşadığı ve gördüğü bilişim suçlarıyla ilgili olayları da kitaplaştırdığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber