Görevde yükselmede, yedekler nasıl atanır?

İçişlerinde, görevde yükselme ilanı sonrasında, 250 şef kadrosu ihdas edilmiştir. Bu kadrolara, yedekler arasından atama yapılabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Eylül 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevde yükselmede, yedekler nasıl atanır?

Soru: İçişleri Bakanlığının son yapılan görevde yükselme sınavına kısa bir süre sonra taşra teşkilatında 250 şef kadrosu ihdas etmiş ama bu kadroları maalesef görevde yükselme kadrolarına ilave edilmemiş ve bir sonraki görevde yükselme sınavına kadar boş bırakılacaktır. Sınava kadar boş kalıp kalmayacağı hususunda yönetmelikte boşluklar vardır. Memurlar.net olarak sizin görüşünüz nedir?

Cevap:

Genel Yönetmeliğin 9'uncu maddesinde,

"Görevde yükselme suretiyle atama yapılacak kadro veya pozisyonlar yazılı sınavlardan önce duyurulur. İlan edilen kadro veya pozisyonlar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadro veya pozisyonlardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir. Aylıksız izinde bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da sınava katılmaları mümkündür." hükmü;

12/B maddesinde,

"Görevde yükselme suretiyle ilan edilen boş kadro veya pozisyon sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır. Başarı puanı, şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer kadrolara atanacaklar için yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması; diğer kadro veya pozisyonlara atanacaklar için yazılı sınav puanı esas alınmak suretiyle tespit edilir ve kurumların resmi internet sitesinde ilan edilir." hükmü bulunmaktadır.

Genel Yönetmeliğin 12/C maddesinde de yedeklerden yapılacak atamaların, duyurulan kadro veya pozisyonlardan boş kalanlara veya boşalanlara yapılabileceği belirtilmiştir.

İçişleri Bakanlığının kendi görevde yükselme yönetmeliğinde de buna paralel düzenlemeler mevcuttur. Mesela 14'üncü maddesinde, "Görevde yükselme sınavının veya unvan değişikliği sınavının yapılabilmesi amacıyla Personel Genel Müdürlüğünce boş bulunan unvanlı kadrolar tespit edilerek ilan hazırlanır." hükmü vardır.

Sonuç olarak, başarı listesinden veya yedek listesinden yapılacak atamalarda, sadece ilan edilen kadrolar esas alınacaktır.

İlan edilmeyen kadrolara veya pozisyonlara atama yapılması mümkün değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber