Üniversitede 'Yusuf İslam' vakası!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Aşkın: Yusuf İslam hakkında inceleme başlattık 22.09.2006
Akademisyen iddiaları yanıtladı: İsim öğrencilikten kalma 22.09.2006

Rektör Yücel Aşkın hakkındaki iddialar gündeme gelen Van Yüzünü Yıl Üniversitesi bu kez de üniversiteye bağlı Bitlis Ahlat Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak görev yapan Yücel İslam'a yönelik iddialarla çalkalandı. Okulda, adı Yücel olmasına rağmen, ?Yusuf İslam" olarak bilinen İslam'ın, türbanlı öğrencilere ?türbanlarını çıkarmamaları" yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü. Yücel İslam'ın, çeşitli yazışmalarda, ?Ahlat'ı fethettik, sıra üniversitede" dediği öne sürüldü. İslam'ın, başını örten öğrencilere kolaylıklar tanıyıp, ?okula gelmemelerine" rağmen derslerden geçirdiği de iddia edildi.

ANKA'nın ulaştığı, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, Genelkurmay Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, YÖK, savcılıklar ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderilen ?ihbar mektubu" Van Yüzüncü Yıl üniversitesi'nin ?aşırı dinci gruplar" tarafından ele geçirilmeye çalışıldığı yönündeki iddialara farklı bir boyut kazandırdı.

Söz konusu ihbar mektubunda Ahlat Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar Bölümü Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü'nde görev yapan Öğretim Görevlisi Yücel İslam hakkında çeşitli belgelere dayanılarak çarpıcı iddialar öne sürüldü.

Yücel İslam'ın, türbanlı öğrencileri koruduğu ileri sürülen mektupta, bu nedenle pek çok öğrencinin başını örttüğü ve derslere gelmeden sınıf geçtiği ileri sürüldü. Mektupta, 2000 yılından bu yana adı geçen okuldan mezun olan ve türban takan öğrencilerin ?geçmez" olan sınav kağıtlarının geçer not olarak kayıtlara geçirdiği belirtildi. Söz konusu kayıtların incelenmesi durumunda uygulamanın ortaya çıkacağı ifade edilen mektuptaki iddialar şöyle:

YUSUF İSLAM DİYE TANINIYOR

?Yücel İslam bir öğretim görevlisi midir, din hocası mıdır belli değil. Bir kere üniversite hocası nasıl kendi ismi dururken takma isim kullanır. Yücel İslam'ın takma ismi Yusuf İslam'dır. Yusuf adının bir Müslüman'a daha çok yakıştığını, Yusuf Aleyhisselamdan geldiğini söylerdi.

Okulda Yusuf Hoca diye çağırırdık, çünkü Yusuf Hoca diye bilinirdi. Abone olduğu dergilere Yusuf İslam adıyla kaydolurdu?

Yusuf Hoca türban konusunda beni ve arkadaşlarımı bunalttı. Arkadaşlarımız açmak istiyorlardı. Ancak Yusuf Hocanın korkusundan açamıyorduk. Açmasak okuldan oluyorduk. Hocalarımızın bazısı bize kızıyordu. Yusuf İslam hoca türbanın Allah'ın emri olduğunu, bu konuda kullara itaat olmaz diyordu. Türbanımızı açarsak onurumuzu, şerefimizi kaybedeceğimizi, Allah'ın emrinin ve rızasının her şeyin üstünde olduğunu anlatırdı. Allah'ın emri konusunda ana ve babamıza bile itaat olmayacağını söyler türbanlarımızı açmamamızı telkin ederdi. Kendi eşini bize örnek gösterir, eşinin üniversite mezunu olmasına rağmen Türkiye'deki Müslümanlara yapılan zulümden dolayı işe giremediğini anlatırdı. Eşiyle türbanlı dolaşır bizlere örnek gösterirdi?

ATATÜRK'E ?KEFERE" HAKARETİ

?Çünkü Yusuf İslam hoca Atatürk'ün Müslümanları dışladığını ve zulme uğrattığını hep anlatırdı. Bu konuda hafta sonları bazen konferans yapardı. Bu olaylar sonucu Cumhuriyete, Atatürk'e (Yücel hoca ?kefere' derdi), Cumhuriyetçilere, rejime kin ve nefret duygularıyla doldum. Elime silah verseler ben de bazılarını öldürebilirdim. Danıştay saldırısını ben de yapabilirdim? (Kefere: Gavur, kafirler vs.)

AHLATI FETHETTİK SIRA ÜNİVERSİTE'DE

Biz Ahlat mezun öğrencilerinin web sitesi var. Bu sitedeki bazı arkadaşlarımızdan bazısı Yusuf Hoca ile irtibat halinde. Bu haberleşmelerde Yusuf Hocamız hep ?selamunaleyküm' ile başlar Allah'a emanet olunuz diye bitirir.(Maillerdeki s.a. kısaltması Selamun Aleyküm anlamındadır) Bir hoca öğrencisiyle selamunaleyküm ile başlar dini sohbetler ile bitirir mi? Bu hocanın hiç mi bilimden nasibi yoktur?

Yusuf Hoca Ahlatı fethettiklerini sıranın Üniversiteye geldiğini anlatmış, bunun üzerine bir arkadaşımız yazdığı mailde bu fethi belirtmiştir?

YÜCEL AŞKIN'A ?FUHUŞÇU" SUÇLAMASI

Yusuf Hoca, Rektör Yücel Aşkın'ın üniversiteyi fuhuşçuların ve içkicilerin yuvası haline getirdiğini bizlere her zaman anlatırdı. Kulağına küpe takan eşcinsellerin üniversitede asistan olarak öncelikli alındığını anlatırdı. Rektörün alındığını, hapse girdiği konusunda telefonlar arkadaşlar Yücel Hoca'dan bilgi alıyorlar. Bir arkadaşımız Rektör hapse girince Yusuf İslam Hocaya mail atarak alınması durumunda rahatlayacaklarını yazmış?ö Mektupta, Yücel İslam'ın din hocası olmamasın rağmen öğrencilere ?Ali Bulaç, Seyit Kutup" gibi İslamcıların kitaplarını dağıttığı belirtilirken, Yücel İslam'ın türbanlı öğrencileri koruduğu önü sürüldü.

TÜRBANLILARI KORURDU, DERSE GİTMEZDİK

?Türbanlı olduğumuz için ve bizleri idare ettiği için derslerine gelmezdik. Zaten kendisi de bir Müslüman gibi yaşamanın önemli olduğunu anlatır, okulun bir formalite olduğunu, kimseyi bırakmadığını söylerdi. Yücel Hoca'nın verdiği derslere bakılırsa kimsenin kalmadığı görülecektir. Bazen dikkat çekmemek için birkaç kişiyi göstermelik de olsa bıraktığını ama bu yüzden sene kaybeden öğrencinin olmadığını, bunu ayarladığını anlatırdı?"

TÜRBANLI ÖĞRENCİYE ?DİRENİN" YAZISI

İhbar mektubunda delil olarak bazı belgelere de yer verildi. Deliller arasında, Yücel İslam'ın takma ad olarak Yusuf İslam adını kullandığını kanıtlayan dini içerikte yayın yapan İlk Adım dergisinin gönderisi, türbanlı bir öğrenciye kendi el yazısı ve imzasıyla yazdığı ?türbanda direnin" yazısı, ve çeşitli konuşmaların yer aldığı e-mail yazışmaları bulunuyor.

Yücel İslam bir öğrencisine kendi el yazısıyla yazdığı mektupta ise dikkat çekici ifadeler kullanmış. Söz konusu mektupta yer alan bazı ifadeler şöyle:

?Sana kardeşim diye hitap ediyorum, Müslümanlar ancak kardeştir. Yerin altının yerin üstünden daha hayırlı olduğu bu zamanda inananların zulmün en ağrına uğratıldığı bu zamanda ne mutlu o kişiye ki, rabbini unutmaz ve dünyada var olma nedenini bilir? İnsanlar (Müslümanlar) Allah'ın yer yüzündeki halifeleridir ve Allah hiç kimseye yapamayacağı şeyle mükellef kılmamıştır?

Hiçbir zaman dünyanın lezzetlerine kapılıp sorumluluklarından vazgeçme ve dünyalık için inancından asla taviz verme. Müslüman ne zulüm eder ne de kendisine zulüm ettirir. Haksızlık karşısında eğilmeyin! Hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz?

Allah rızası her şeyin üstündedir ve sakın unutma ?kula itaat olmaz?Sana inandığın dünya yolunda muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Müslüman İslam'ı öyle yaşa ki, seni öldürmeye gelen sende dirilsin?"

REKTÖR ALINIRSA RAHATLARSINIZ

Delil olarak sunulan e-mail yazışmalarında göze çarpan bazı önemli ifadeler ise şöyle yer aldı:

?E.Ö: Yücel Hocam Rektör değişirse bence az da olsa rahatlamış olursunuz hayırlısı inşallah?

Yücel İslam: s.a. arkadaşlar. Herkesin iyi olmasını umuyorum?Özgürcüğüm, üniversite ile ilgili çok somut bilgi sahibi değiliz. Olay yargıda?

Editörler: Öncelikle bütün dostlarımıza selamlar?Yücel Hocam çok güzel şeyler yazmışsınız inanın duygulandırdınız bizleri. Sizinle tanışmak sizin öğrenciniz olmak, gerçekten yüce rabbimizin bir lütfü olmalı. Ayrıca şimdiye kadar bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz?

Murat: Selam kankalar? Nasılsınız. Ya bir şey soracağım çok zamandır aklımda soramıyorum. Önder Hoca'nın meselesi ne oldu? Hala sürgün de mi?"

İNCELEME BAŞLATILDI

Edinilen bilgilere göre, söz konusu iddialar üzerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Yücel İslam hakkında inceleme başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber