Bakan Çelik: Karanlıktan şikayet ediyorsanız önce kendiniz bir mum yakın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, vatandaşlardan alınan okul kayıt paralarıyla ilgili olarak, "Eğer karanlıktan şikayet ediyorsanız, önce kendiniz bir mum yakacaksınız" dedi.

Çelik, bazı açılışlara katılmak üzere geldiği Bursa'da, yaptığı açıklamada, bir televizyon kanalında okullarda alınan kayıt paralarıyla ilgili bir program yayınlandığını, bu konuyla ilgili derhal ilgili il milli eğitim müdürüne talimat verdiğini, okul müdürünün bulunarak açığa alındığını bildirdi.

Çelik, vatandaşlardan kayıt sırasında kendilerinden zorla para almaya kalkışan okul yetkililerinin isimlerini deşifre etmesini istedi

Çelik, bu konuda sızlanmanın manası olmadığını dile getirerek, "İşin üzerine gideceksiniz. 'Benim çocuğum zarar görür, benim çocuğuma zarar verirler'... Senin çocuğuna zarar vermelerinden, çocuğuna kötü muamele yapmalarından korkuyorsan, bana haber ver, ben senin çocuğunu adam gibi başka bir okula kaydırayım" diye konuştu.

Türkiye'deki eğitim sisteminin 5 yıl öncesine göre mukayese kabul etmeyecek derecede iyi olduğunu kaydeden çeken Çelik, bütün yatılı okulların farklı bir şekle girdiğini, kız çocuklarının okula gönderilmeye başlandığını söyledi. Çelik şöyle konuştu:

"Sadece benim dönemimde 120 orta öğretim yurdu bitti ve faaliyete geçti. Dağda, bayırda, en ücra mezrada okulların açıldığı gün çocukların önünde ders kitapları var. Bakın bizim dönemimizde 200 bine yakın öğretmen ataması yapıldı. Ama bu yıl faaliyete geçirdiğimiz müfredatın sonucunu 8 yıl sonra alıyorsunuz. Dolayısıyla eğitimde bir anda meyve alamazsınız. Onun için bugün dünden iyidir, yarın bundan daha iyi olacaktır. Ben şahsen iyimserim ve her şey iyiye gidiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber