KESK: Hiçbir Konfederasyon memurun hakkını bağışlayamaz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK yaptığı açıklamada, dün yapılan memur görüşmelerinde yüzde 2.38 olarak ifade edilen rakamın nasıl olup da 2.32 ye çekildiği sorusunun gündeme geldiği ancak bu soruya cevap verilememesi üzerine Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ?Biz aradaki puan konusundaki hakkımızı helal ediyoruz' dediğini belirtti ve "Kim kimin hakkını kime nasıl bağışlıyor! KESK olarak, 2006 yılı ilk altı ayı için enflasyon farkı ve büyüme payıyla birlikte %5 artışın lütuf değil hak olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz." dedi.

Bu toplantıda gündeme getirilen başka bir noktanın ise ?kimlerin masada kalıp kimlerin çekildiği' konusu olduğunu belirten KESK, "Toplu görüşmelerin son gününde Bakan Sayın Mehmet Ali Şahin'in evraklarını toplayıp masadan kalkarak; ?iki taraf da memur, oturup bir karar verin' demesine rağmen toplantıyı sürdüren iki konfederasyon bugün de aciz içinde davranmaktadır" dedi.

Dünkü görüşmeler sonrasında sanki yeni bir pazarlık sürecinin doğduğu gibi bir izlenimin kamuoyuna yansıtıldığının belirtildiği açıklamada, "Buradan bir kez daha sesleniyoruz; Toplu pazarlık sürecini boşa çıkararak ?ben yaptım oldu' anlayışıyla davranan hükümet bu tutumundan vazgeçmelidir. 4688 sayılı yasa çerçevesinde uzlaştırma kurulunun da işlevsizliği ortaya çıkmıştır. Hükümet Kamu emekçilerinin grevli- toplu sözleşmeli sendikal hakkı kullanmalarına engel olmamalıdır.
Görüşmeleri sürdürerek hükümetin bu alandaki oyalama oyunlarına ortak olan Kamu-Sen ve Memur-Sen görüşmelere katılmayarak kamu emekçilerinin toplu sözleşme ve grev haklarını kullanma yolunda meşru mücadeleyi yükseltmek için gerekli adımları atmalıdır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber