Organize suçlarla mücadele de en başarılı 3. il Eskişehir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de "Çarık" operasyonu:1'i Emekli polis memuru 8 kişi tutuklandı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ?Çarık? adıyla düzenlediği operasyonda ?silahlı suç örgütü kurdukları? iddiasıyla yakalanan 8 kişi tutuklandı.

Polise başvuran Erdoğan G'nin, 2 milyon YTL değerindeki gayrimenkullerini, şüpheliler Cemal Üstün, oğlu Ali Cihan Üstün ile adamları Mehmet Emir, Mehmet Emre Çoşkun, Bilal Atalay, Hayri Anlar, Muharrem Şimşek ve Naki Ateşli'nin silah zoruyla kendi üzerlerine yasal yollardan satışını yaptırdıkları yönündeki şikayeti üzerine ?Çarık? adıyla düzenlenen operasyon sonucu yakalanan söz konusu 8 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Müşteki Erdoğan G'nin ihbarı üzerine başlatılan operasyonda yakalanan şüpheli 8 kişinin ev ve iş yerlerinde yapılan arama ve kontrollerde 3 tabanca, 3 kuru sıkıdan bozma tabanca, 15 bilyeli fişek, 1 kuru sıkı tabanca, 55 fişek, çok sayıda çek ve senet ele geçirilmişti.

Aralarında emekli polis Hayri Anlar'ın da bulunduğu şüpheli 8 kişi, ?çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, örgütü yönetmek, örgüte gelir sağlamak amacıyla dolandırıcılık ve çek, senet tahsilatı yapmak, tarihi eser kaçakçılığı yapmak, işlenen bir suçu başkasına üstlendirmek, 6136 sayılı kanuna muhalefet etmek, sahte evrak düzenleyerek kredi çekmek, cebir kullanmak, silahla ve ölümle kişileri tehdit etmek, kişileri hürriyetinden yoksun kılmak, zorla senet imzalatıp mallarına el koymak, halk arasında korku ve panik yaratılarak şahısları sindirmeye çalışmak? iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

?EN BAŞARILI 3. İL ESKİŞEHİR?

Öte yandan Vilayetten çıkarken gazetecilerin kentte emniyet ve güvenlik güçlerince düzenlenen iki ayrı suç örgütü operasyonuyla ilgili sorularını yanıtlayan Vali Kadir Çalışıcı, Türkiye'deki 81 il içerisinde organize suçlar ile uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda Eskişehir'in, İstanbul ve Antalya'dan sonra 3. başarılı kent olduğunu söyledi.

Başta İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Zafer Cengiz olmak üzere operasyonlarda emeği geçen herkesi kutladığını anlatan Vali Çalışıcı, şöyle konuştu:

?Bu başarılı çalışmalar İçişleri Bakanlığı tarafından da izlenmekte. Göreve geldiğimiz günden itibaren emniyet teşkilatının araç ve ekipmanlarının yenilenmesi konusunda halkın yoğun desteğini gördük. Desteklerini bizlerden esirgemeyen kent halkı, sanayici ve iş adamlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim. Eskişehir halkı bir anlamda kendi huzur ve güvenliği için yatırım yaptı. Bu katkıların ardından Eskişehir polisi şahlandı. Kentte asayiş olaylarının önlenmesi amacıyla emniyet ve jandarma paralel çalışmaktadır. Bu çetelere karşı başarılı çalışmalar yapamazsanız kentte çıkan diğer asayiş sorunlarını çözemezsiniz.?

KURUSIKI TABANCALAR...

Vali Çalışıcı, kurusıkı tabancalar ile ilgili yasal boşluklar olduğuna da değinerek, bu yasal boşlukların acilen doldurulması gerektiğini bildirdi.

?Öyle silahlar var ki gerçeğinden ayırt etmeniz çok zor. Bir tornacıya giderek kurusıkı tabancanın namlu kısmına yiv açtırarak gerçek silaha dönüştürmeniz mümkün? diyen Vali Çalışıcı, şöyle devam etti:

?Kuru ıkı tabancaların yasaklanması ya da gerçek silaha dönüştürülmemesi için gerekli çalışmaların bir an önce yapılması lazım. Bunların gerçek tabancalara benzer şekilde yapılmaması gerekiyor. Kurusıkı tabancalarla ilgili yasal boşluklar olduğu için bu silahları taşıyan kişiler polisler tarafından yakalansa da serbest kalıyor. Bu konuyu milletvekillerinin Meclis'e taşımasında fayda var.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber