Öğrencilerden yahnili, kazanlı eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi'nden atılan öğrenciler, okullarına geri dönmek için başlattıkları çadır kurma eyleminin beşinci gününde temsili rektörü yargılayarak, temsili yahni kazanına attı.

İstanbul Üniversitesi'nden atılan öğrencilerin 5 gündür süren çadır eylemleri bugün de tiyatro gösterisiyle devam etti. İstanbul Üniversitesinden atılan öğrenciler, okullarına geri dönmek için başlattıkları çadır kurma eyleminin beşinci gününde temsili rektörü yargılayarak temsili yahni kazanına attı. Gösteri öncesi, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde toplanan yaklaşık 20 öğrenci yaptıkları basın açıklamasında haksız yere okuldan atıldıklarını ve bir an önce soruşturmalarının geri çekilmesini istediklerini dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından bir tiyatro gösterisi sergileyen öğrenciler, Rektör Mesut Parlak'ın maskesini takmış arkadaşlarını temsili rektör yaparak yargıladılar.

Öğrenci konseyi oluşturan eylemci öğrenciler, temsili rektöre suçlarını söyleyerek kendisini savunmasını istedi. Yargılamanın sonunda, temsili rektör yahni kazanına atılmaya mahkum edildi.

Yahni kazanını sembol eden bir kolinin içinde temsili rektör ile öğrencilerin diyaloğu, izleyenlere "Hababam Sınıfı Tatilde" filmini anımsattı. Gösteri izleyenler, tarafından büyük alkış toplarken, öğrenciler gösterinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber