SSK 60. Yıl müdürler toplantısı yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"SOSYAL GÜVENLİK DEVLET VE VATANDAŞIN KAYNAŞMASI İÇİN ÇİMENTODUR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, sosyal güvenliğin devlet ve vatandaş kaynaşmasının çimentosu olduğunu belirterek, "2007 yılında yürürlüğü girecek olan Sosyal Güvenlik Reformu'nun devlet-vatandaş kaynaşmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Başesgioğlu, SSK personeline, "Yeni sisteme hazır olun" uyarısında bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yapılan 'SSK 61. Müdürleri Toplantısı'nda konuşan Bakan Başesgioğlu, sosyal güvenlik ve sosyal koruma kavramlarının göz ardı edilemeyecek kadar önemli kavramlar olduğunu vurgulayarak, Türk Milleti, Türk Devleti'nin geleneksel anlayışı gereği ve geleceğe olan bakış açıları nedeniyle vatandaşlara sosyal hizmet vermenin sorumluluğunda olduklarını kaydetti. Sosyal güvenlik kurumlarının görevlerini başarıyla yerine getirmesiyle devletin "sosyal devlet" sorumluluğunu yerine getirebileceğini savunan Başesgioğlu, "Sosyal güvenlik devlet ve vatandaş kaynaşmasında çimentodur. İşimiz sadece emekli maaşı bağlamak değil, sosyal devletin bütün yükümlülüklerini yerine getirmek zorundayız. Dünyadaki hızlı değişim karşısında atmamız gereken adımlar vardır" diye konuştu.

Göreve başladıkları dönem SSK'nın yasası olmayan ve personel alamayan bir kurum olduğunu hatırlatan Başesgioğlu, öncelikle yasal boşluğu doldurup, hizmet için kolları sıvadıklarını anlattı. Bu işlemlerin kendilerine zaman ve enerji kaybettirdiğini söyleyen Başesgioğlu, "Bunlarla uğraşmasaydık bugün gerçekleştirdiğimiz projelere çok önce başlardık" dedi.

2007 yılında Sosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlüğe gireceğini belirten Başesgioğlu, şunları kaydetti:

"Bir dönüşüm ve reformu başarılı kılmak için yasal düzenleme yetmiyor. Uygulamada en az çıkarılan yasalar kadar önemlidir. Yurtdışından veya uzaydan personel getirecek değiliz. Kurumda deneyimli insan gücümüz var ve bu insanlarla bunu başaracağız. Dışarıda adres aramaya gerek yok. SSK'nın 17 bin çalışanı var. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanları da sisteme dahil olunca 28-29 bin personelimiz olacak. Sizden ricam yeni döneme hazır olun. 2007 yılı Ocak ayında bizi zorlu bir dönem bekliyor. Artık geriye bakmayacağız. Çünkü Türkiye'nin Sosyal Güvenlik Reformu'na ihtiyacı var. Biz büyük bir kararlılıkla bu reformu hayata geçirmek istiyoruz. Sizden ricam budur. Sosyal Güvenlik Reformu'nun devlet ve millet dayanışmasına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum."

Başesgioğlu, SSK'ya uzun yıllar hizmet veren 60 personele plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber