Ağaç altında eğitim-öğretim...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Kozan İlçesi'ne bağlı Tepecikören Köyü'nde okul binaları onarım için yıkılan ilköğretim öğrencileri, bahçedeki ağaçlar altında eğitimlerini sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hasarlı ilköğretim okulu binalarının onarılması için açılan ihaleyi kazanan firma çalışanları, 3 Ağustos 2006 tarihinde Tepecikören İlköğretim Okulu'na gelerek okulun boşaltılmasını istedi. 25 Ağustos'ta başlayan ve 3 gün süren çalışma sonunda okul binasının hasarlı duvarları yıkıldı. Ancak, yıkımdan sonra ihaleyi alan firma çalışmalara başlamadı. Okul yöneticileri, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığı başvurudan sonuç alamayınca çareyi, okulun bahçesindeki ağaçlık alanları sınıf olarak kullanmakta buldu. Ağaçların arasına sıralarını yerleştirerek kendi sınıflarını oluşturan öğrenciler, bir haftadır eğitimlerini burada sürdürüyor.

Okul bahçesinde ders yapmak zorunda kalan öğrenciler, derslere konsantre olamadıklarını söylediler. Okullarını geri istediklerini belirten öğrenciler, yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

Köylüler ise, çocuklarının kışın eğitimlerini sürdürebilmesi için çadır siparişi verdi. Öğrenciler, binanın tamamlanamaması halinde eğitimlerine çadırlarda devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber