5 günlük haritalı hava tahmini

Sıcaklıkların batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2015 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Malatya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusunda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusunda kuvvetli (21-), yer yer çok kuvvetli (51-) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber