Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Sıcaklıkların Batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Eylül 2015 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Afyonkarahisar, Kütahya, Muğla ve Malatya çevreleri ile Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli(51-) ve yer yer şiddetli(76-), gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde kuvvetli (21-) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Ege Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ile Batı Karadeniz kıyıları'nda kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber