'Liselere kayıt yaptırmayan öğrenci kalmadı'

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen eğitim-öğretim yılında 36 bin 401 kız çocuğunun açık liseler dahil olmak üzere hiçbir kuruma kayıt yaptırmadığı iddialarının gerçek olmadığını, bu öğrencilerin zorunlu eğitim gereği e-okul sistemi tarafından açık lise ve meslek liselerine kaydının yapıldığını ve sistem dışında kalan öğrencinin bulunmadığını bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2015 17:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
'Liselere kayıt yaptırmayan öğrenci kalmadı'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen eğitim-öğretim yılında 36 bin 401 kız çocuğunun açık liseler dahil olmak üzere hiçbir kuruma kayıt yaptırmadığı iddialarının gerçek olmadığını, bu öğrencilerin zorunlu eğitim gereği e-okul sistemi tarafından açık lise ve meslek liselerine kaydı yapıldığını ve sistem dışında kalan öğrencinin bulunmadığını bildirdi.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda ortaokuldan mezun olan öğrenciler, 2014-2015 eğitim öğretim yılında tercih, okul kontenjanları ve puan üstünlüğü esas alınarak, örgün ortaöğretim kurumlarına yerleştirildi. Örgün ortaöğretim kurumlarına yerleştirilemeyen öğrenciler ise sistem tarafından açık öğretim lise ve meslek lisesine yerleştirildi.

Bazı haberlere konu olan 36 bin 401 kız öğrencinin açık liseler dahil olmak üzere hiçbir kuruma kayıt yaptırmadığı iddialarının gerçek olmadığını bildiren yetkililer, bu öğrencilerin zorunlu eğitim gereği e-okul sistemi tarafından açık lise ve meslek liselerine kayıtlarının yapıldığını, sistem dışında kalan öğrencinin bulunmadığını ifade etti.

2014-2015 eğitim öğretim yılı "Milli Eğitim İstatistikleri" yayınında yer alan yeni kayıt öğrenci sayılarının ise örgün eğitim kurumlarına kayıt yaptıran öğrenci sayıları olduğu vurgulandı. Yeni kayıt öğrenci sayılarının yer aldığı tabloda dipnot olarak, açık öğretim lise ve meslek lisesi yeni kayıt öğrenci sayılarının bu sayılara dahil edilmediğinin belirtilmediği aktarıldı.

2014-2015 açık öğretim yeni kayıt işlemleri dönem içerisinde 3 kez yapılıyor.

Yayında yer alan örgün eğitim yeni kayıt öğrenci sayıları, 2014 Aralık ayı sonu itibariyle alındığı, bu nedenle açık öğretim lise ve meslek lisesine kayıt yaptıran öğrenci sayıları netleşmediği için 36 bin 401 kız, 30 bin 529 erkek öğrenci örgün eğitim istatistikleri kitabında yer almadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber