Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ekim 2015 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Göller Yöresi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ankara, Çankırı, Osmaniye, Hatay, K.Maraş, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri ile Kastamonu ve Artvin'in kıyıları, Trabzon ve Kocaeli'nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Sinop çevrelerinde kuvvetlice (30-50 km/s), Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri ile Kastamonu ve Artvin'in kıyıları, Trabzon ve Kocaeli'nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber