ÖSYM, bari bu kez, bölüm kodu hatası yapmasın

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Eylül 2006 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

ÖSYM YİNE AYNI HATAYI YAPTI?

Kardeşim Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü mezunudur.Bilindiği üzere Ziraat Fakültelerinin KÜLTÜRTEKNİK bölümleri YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU (YÖK)ün aldığı 29.03.1991.tarihli Yürütme Kurulu kararıyla TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA BÖLÜMÜ adını almıştır. Bu bilgiyi YÖK'ten Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde edindik.

Tüm ders programı aynı olan, sadece isim değişikliği yapılan Ziraat fakültesinin bu bölümünde YÖK 'e bağlı olan ÖSYM nin farklı isimlerde kadro vermesi büyük bir hatadır. Geçen KPSS yerlştirmesinde ÖSYM'yi uyardık. Bir önceki KPSS atamasında 4313625 kadro nolu Kayseri Devlet Su İşlerine 1 adet KÜLTÜRTEKNİK bölümünden, 4313585 kadro nolu Çanakkale Devlet Su İşlerinde 1 adet TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA BÖLÜMÜ
kadro verdi. Bu tesbiti kitapçıklar basıldığı için ilgili kurumuda uyardık.

DSİ ,ÖSYM ile görüşmelerde bulundu ve kadroya yerleştirme yapılmayacağını beyan ettiler. Biz YÖK ten belge aldığımız için KPSS yerleştirmesinde her iki bölümüde tercih yaptık. Sonuçta ÖSYM YÖK e bağlı olup YÖK ün aldığı kararları bilen bir kuruluş olarak düşündük. Ancak sonuçlar açıklandığında yaklaşık 81 puan alan kardeşim ve onun gibi yüksek puan alanların yerine, inanmayacaksınız ama ÖSYM, 50 puanlı bir atama yaptı 4313625 kadro nolu Kayseri Devlet Su İşlerine . Sonuca itiraz ettik ilgili kurum DSİ hatasını düzeltti yerleştirmeyi yapmadı ama ÖSYM halen hatasını düzeltmiyor.

UYARIYORUZ.

Bu hata yine yapılıyor.TARIM BAKANLIĞI kadrolarını sitenizden öğrendik.Kadrolarda yine Kültürteknik Bölümü 5 adet ile Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümüne ise 3 adet farklı kadro verilmiştir. Halbuki bu iki bölümün aynı ve denk olduğunu ve sadece YÖK ün 29.03.1991.tarihli Yürütme Kurulu kararıyla isim değiştirmiştir. KPSS yerleştirmesinde iki bölümün kadrolarının ortak olması ve her iki bölüm mezunlarının tek kadro ile yerleştirilmesi gereklidir.
Bu hatanın KPSS yerleştirme kılavuzları basılmadan düzeltilmesi zaruridir.Bu hususta ÖSYM DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ kadro listesini göstererek kendi bağlı olduğu YÖK'ün kararını atlamaktadır. Aslında her iki kurum da hatalıdır.

Saygılarımla

Haber Gönder yoluyla yazan: Nevzat TATAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber