Hasta bilgileri dijital ortama taşınıyor

SCHILLER Türkiye Genel Müdürü Mervan Köylüer, dijital hastane çözümlerinin önümüzdeki yıllarda sektöre tamamen hakim olacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2015 13:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Hasta bilgileri dijital ortama taşınıyor

İsviçre merkezli SCHILLER firmasının Türkiye Genel Müdürü Mervan Köylüer, dijital çağ tüm sektörlerin yapısının değiştiğini, sağlık sektörünün de dijital ve online bilgi yatırımlarını artırdığını belirterek, hastadan alınan verinin bir yerden başka bir yere aktarılabildiği, hasta vücuduna yerleştirilen sensörler ile alınan parametrelerin anında işlendiği bir yapıya doğru gidildiğini söyledi.

Teknolojiyi sağlık sektörü ile buluşturan Almanya merkezli ACENDIS firmasının çözüm ortağı SCHILLER'in Türkiye Genel Müdürü Mervan Köylüer dijital hastane çözümlerinin önümüzdeki yıllarda sektöre tamamen hakim olacağını vurguladı.

Köylüer "Dijitalleşme sayesinde hastaların EKG, efor testi, tansiyon ve ritim holter, spirometre testi gibi çıktı alınarak bakılan ölçüm sonuçları artık hastanelerin dijital ortamında saklanacak ve doktorlarımız bu ölçüm sonuçlarına bilgisayarlarından, tabletlerinden ve telefonlarından ulaşabilecekler" dedi.

TABLET TIPI DEFIBILATÖR

2016 yılının başında SCHILLER'in tablet tipi defibilatörünü sektör ile buluşturacaklarını belirten Köylüer "Hali hazırda dijital hastane platformuna uygun yeni model EKG, efor testi ve holter cihazlarımızın satışları büyük bir hızla devam ediyor" dedi. Köylüer, ACENDIS ile anahtar teslim hastane projelerinde çözüm ortağı olarak birlikte hareket ettiklerini belirterek, konusunda uzman ACENDIS ve SCHILLER ekibinin, hastanenin medikal ihtiyaçlarının detaylı planlamasını yaparak, ihtiyaca en uygun cihazların itinayla belirlendiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber