Anadolu Adliyesi'nde güvenlik tedbirleri en üst seviyede

Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde, Güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Ekim 2015 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Adliyesi'nde güvenlik tedbirleri en üst seviyede

Sedef Şenkal DEMİR/İSTANBUL

Terör örgütü DHKP-C üyeliğinden tutuklanan Cemil Kurt'un polis üniformasıyla keşif yaptığı İstanbul Kartal'daki Anadolu Adliyesi, önceki gece hareketli saatler yaşadı. Kimliği belirsiz kişiler çalıntı araçla binanın fotoğraflarını çekip kaçtı, güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda DHKP-C militanları tarafından rehin alınıp şehit edilmesinin ardından, şimdi de Kartal'daki Anadolu Adliyesi 'şüpheli olay' teyakkuzunda. Dünyanın en büyük adliyesi olan binada şüphe çeken ilk olay geçtiğimiz 16 Eylül günü yaşandı.

Terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Cemil Kurt, polis üniforması ve kurusıkı tabancayla adliyeye girdi. Ağır ceza mahkemelerinin yer aldığı B Blok'un eksi 3'üncü ve eksi 4'ncü katlarında saatlerce dolaşıp keşif yaptı.

KİMLİK GÖSTERMEDEN GİRDİ

Gülsuyu'nda öldürülen Hasan Ferit Gedik davasının görüldüğü 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu koridorda dakikalarca kaldığı ortaya çıkan Kurt'u, gömlek düğmelerinin tamamını iliklemesi ve kolundaki dövme ele verdi. Özel güvenlik görevlilerin şüphelendiklerini fark edip adliyeden çıkan Kurt, Gebze'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Çıkarıldığı savcılıkta kendisinden "bir kişinin işini halletmesi için bu şekilde giyinip adliyeye gitmesini istediğini" anlatan zanlı tutuklandı. Polis üniformalı Kurt'u kimlik sormadan içeri alan güvenlik görevlisinin işine de son verildi.

ADLİYEYİ FOTOĞRAFLADILAR

Anadolu Adliyesi'ndeki ikinci 'şüpheli' olay ise önceki gece yaşandı. Adliye binasının karşısında duran bir otomobilden inen kimliği belirsiz kişiler, farklı açılardan binanın fotoğraflarını çekmeye başladı. Güvenlik görevlileri durumu fark edince şüpheliler otomobile binip hızla kaçtı. Yapılan araştırmada otomobilin İzmit'te çalındığına dair kayıt kaydı bulunduğu tespit edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, adliye binasında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Adliyeye görevli girecek olan polislere de kimliklerini gösterme emri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber