Polisin 'lastik yakacaktı' izlenimiyle 3 yıl hapis

Diyarbakır'da eylem yapmak için yola lastik taşıdığı iddiasıyla 6 ay tutuklu kalan 23 yaşındaki Veysel Tanrıverdi'ye, 'Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'ten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ekim 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisin 'lastik yakacaktı' izlenimiyle 3 yıl hapis

Diyarbakır'da inşaat işçisi Veysel Tanrıverdi, 3 Aralık 2014'te caddeyi trafiğe kapatmak amacıyla yakmak için Otomobil lastiği taşıdığı ve PKK terör örgütü adına eylem yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce de tutuklandı.

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Tanrıverdi suçlamaları reddetti. Tanrıverdi'yi yakalayan polis ise "4- 5 kişi lastiklerle yolu kapatmıştı. Elinde lastikleri yakacak bir şey görmedik. Lastiklerin yanındaki grupta görünce lastikleri yakacağı izlenimi uyandı" dedi.

Mahkeme Tanrıverdi'yi 'Terör örgütüne üye olmamak ve örgüt adına suç işlemek'ten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığa 'Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, bu cezayı erteledi. duruşmada Tanrıverdi'nin tahliyesine hükmedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber