Yeni müdürden okulda keyfi giyinmeye savaş

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Eylül 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görevinde 46 gününü dolduran İstanbul İl Eğitim Müdürü Ata Özer, okullarda disiplinsizliğe savaş açtı. Özer'e göre, kıyafet yönetmeliğine aykırı hallerde asıl sorumlular okul yöneticileri.

İstanbul Milli Eğitim İl Müdürü Ata Özer, okulların açılmasıyla start verdiği denetimlerde başta "kıyafet anarşisi" olmak üzere birçok aksaklığı belirledi. Özer, kayıtlarda ortaya çıkan aksaklıklar nedeniyle 27 okul müdürü hakkında soruşturma açıldığını, 3 yöneticinin kayıt parası yüzünden açığa alındığını da söyledi. Görevinde 46 günü dolduran Milli Eğitim Müdürü Özer, dolaştığı 22 ilçede öğrencileri Türk gençliğine yakışmayan bir tutum içinde gördüğünü bildirdi.

'Balık baştan kokar'

Disiplinsiz ortamda başarının mümkün olmadığını vurgulayan Özer şöyle dedi: "Bütün sorun idarecilerden kaynaklanıyor. Balık baştan kokar. Öğrencinin kıyafeti gömlek, kravat, hırka ve etektir. Ama gömlek dışarıda, kravat bele sarı, kulakta küpeler, elde bağlı deriler ve bağcıksız ayakkabılar olamaz. Kızların ben etek boyu ile uğraşmıyorum. Kıyafet yönetmeliğimde bu durum açıklıkla belirtilmiştir." "Okullarda devletin malı deniz yemeyen domuz anlayışı var" diyen Özer, hiçbir okula sıra vermeyeceğini söyledi: "Sıralar pırıl pırıl olacak. Öğrenci oturduğu sıradan sorumlu olacak. Yöneticiler öğrencilere oturduğu sırayı, öğretmenlere de sınıftaki sıraların tümünü zimmetleyecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber