TSE ilk in vitro tıbbi tanı cihaz belgesini verdi

Türk Standardları Enstitüsünce (TSE), Vücut Dışında Kullanılan (In Vitro) Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği kapsamında ilk "Tam Kalite Güvence Belgesi", Bome Sanayi Ürünleri Dış Ticaret AŞ'ye verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2015 16:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
TSE ilk in vitro tıbbi tanı cihaz belgesini verdi

TSE'de düzenlenen toplantıda konuşan Enstitü Başkanı Sebahittin Korkmaz, söz konusu yönetmelik kapsamında ilk tam kalite güvence belgesini, Bome Sanayi Ürünleri Dış Tic. AŞ'ye verdiklerini söyledi.

Korkmaz, ulusal yenidoğan tarama programında teşhis amaçlı kullanılan bu cihazları üreten firma temsilciliklerini kutlayarak, "Bu alanda kullanılan 3. kit, 4. kitin de sizin tarafınızdan yapılmasını bekliyorum. Firmaya böyle bir alanda üretim yaptığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TSE'nin bu tür ürünlerin standartlarına katkı sağlama konusunda hazır olduğunu belirten Korkmaz, standart hazırlama faaliyetlerinde uluslararası alanda firmalarla ortak çalışma yürütebileceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Korkmaz, firma sahibi Mehmet Demirel'e "TSE Tam Kalite Güvence Belgesi"ni takdim etti.

Hastalıkların teşhisi, kontrol altında tutulması, izlenmesi, tedavisi ve hafifletilmesi için kullanılan in vitro tıbbi tanı cihazları, tek başına veya başka cihaz ve sistemlerle kullanılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber