Hamileyi vuranın cezası: 2 yıl 6 ay

Hasta ablası ve eniştesinin 8 aylık hamile bakıcısını karnından vurarak yaralayan İsmet Onay'ın cezası haksız tahrik indirimiyle 2 yıl 6 ay oldu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ekim 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hamileyi vuranın cezası: 2 yıl 6 ay

Özge EĞRİKAR

İstanbul Sarıyer'de 19 Ağustos 2009'da, Alzheimer hastası ablası Emine Özturan ile kanser hastası kocası Ali Osman Özturan'ı ziyarete giden İsmet Onay, evdeki 8 aylık hamile bakıcı Nilgün O.'yla tartıştı. İddianameye göre, Onay tartışma sonucu taşıdığı ruhsatsız silah ile bir el ateş ederek hamile kadını karnından vurdu. Kadın ve karnındaki bebeği yaralandı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen davanın karar duruşmasında esas hakkındaki görüşünde değişikliğe giden savcı, sanığın adam öldürmeye teşebbüs değil, kasten yaralama suçunu işlediğini savundu.

'YANLIŞLIKLA PATLADI'

İsmet Onay da, silahının kazayla patladığını iddia etti. Sanık avukatı da eylemin meşru müdafaa kapsamında değerlendirilmesini istedi. Mahkeme, Onay'a önce 3 yıl hapis cezası verdi. Ceza, müşteki hayati tehlike geçirdiği ve bu nedenle bebeğini vaktinden önce doğurduğu gerekçesiyle 6 yıla çıkarıldı. Ancak eylemin haksız tahrik altında işlendiğini belirten mahkeme, cezayı 2 yıl 6 aya indirdi. Sanık İsmet Onay, ruhsatsız silah suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezanın hükmün açıklanmasını erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber