Sıcaklık 4 derece artacak-Haritalı

Sıcaklık ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2015 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklık 4 derece artacak-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Tokat, Batman ve Siirt çevreleri, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(20-75 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Trabzon'un doğusu, Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli(20-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber