Karayolları'ndan Danıştay'a üye

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay üyeliğine Başdanışmanı ve eski Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ı atadı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ekim 2015 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karayolları'ndan Danıştay'a üye

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Danıştay üyeliğine Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 155 inci ve 2575 sayılı Danıştay Kanunu'nun 8 ve 9 uncu maddeleri gereğince, eski Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ı seçmişlerdir" denildi.

MEHMET CAHİT TURHAN KİMDİR?

Trab-zon-lu olan Tur-han, Ka-ra-de-niz Tek-nik Üni-ver-si-tesi İn-şa-at Mü-hen-dis-li-ği bö-lü-mü-nü bi-tir-di. Ka-ra-yol-la-rı Ge-nel Mü-dür-lü-ğü-'n-de in-şa-at mü-hen-di-si ola-rak ça-lış-ma-ya baş-la-dı. 2003 yı-lın-da gö-rev-len-di-ril-di-ği Ka-ra-yol-la-rı Ge-nel Mü-dür Yar-dım-cı-lı-ğı gö-re-vi-ne atan-dı. Da-ha sonra 2005 ta-ri-hin-de asa-le-ten Ge-nel Mü-dür olan Meh-met Ca-hit Tur-han, ve-ka-le-ten yü-rüt-tü-ğü Ka-ra-yol-la-rı Ge-nel Mü-dü-rü 2006 yı-lın-da asa-le-ten atan-dı.

29 Ağus-tos 2015 ta-ri-hin-de Ba-kan-lar Ku-ru-lu ka-ra-rıy-la gö-re-vin-den alın-dı. Ey-lül ayın-dan bu ya-na Cumhurbaşkanı danışmanı olarak görev yapan Meh-met Ca-hit Tur-han, Da-nış-tay üye-si ola-rak atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber