Bursa'da geleceğin yazılımcıları yetişiyor

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) ile IBM, 8-12 yaş aralığındaki çocukları geleceğin yazılımcısı olarak yetiştiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2015 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'da geleceğin yazılımcıları yetişiyor

BTM, çocuklar için yaptığı tematik atölye çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Bu senenin ilk çalışmasını IBM ile birlikte yapan BTM, 8-12 yaş aralığındaki çocuklara kodlamanın temel giriş bilgilerini öğretti. Atölyeye katılan çocuklar ayrıca sene içinde açılacak kulüplerle kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Ayrıca bundan sonraki her hafta sonu farklı bir tematik atölye düzenlenecek olan BTM'de, çocuklar astronomi, endüstriyel tasarım, beslenme ve daha bir çok farklı konularda eğitim alabilecek. İsteyen aileler BTM'nin internet sayfasına girerek atölye içeriklerini öğrenerek kayıt yaptırabilecek.

Çocukların kodlamayı daha rahat öğreneceğini ifade eden IBM Kurumsal Sosyal Sunum Programları Müdürü Ceyhun Göcenoğlu, "Bulut teknolojileri kullandığımız sistemimizde, Bluemix ile beraber, IBM gönüllüleri, tecrübelerini ve bilgilerini çocuklarla paylaşacak. Çocuklar kodlamanın temelleriyle ilgili bulut teknolojilerini kullanarak, izleyerek, takip ederek onları görme fırsatı yakalayacak. Ayrıca isteyenler eğitim içeriklerine IBM web sitesinden ulaşabilir" diye konuştu.

Bu senenin ilk tematik atölyesini gerçekleştirdiklerini belirten BTM Projeler Koordinatörü Samet Tuna, "Geçen sene 30'a yakın farklı tematik atölye gerçekleşti. 800'den fazla öğrenciyi burada çeşitli eğitimler verdik. Bugün de IBM ile birlikte burada kodlama eğitimi gerçekleştiriyoruz. Yaz boyunca burada 8 farklı kategoride eğitimlerimiz oldu. 300'e yakın öğrenciyi Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde ağırlamış olduk. Etkinliklerimize yoğun bir ilgi var. Kayıtlarımız çok kısa sürede doluyor. Biz buradaki eğitimlerimizi daha çok çocuklarımızı heyecanlandırmak, onları biraz daha bu konuda şevklendirmek üzerine kurguluyoruz. Temel giriş bilgilerimizi veriyoruz çocuklarımıza. Amacımız onların daha sonra bu bilgileri geliştirerek daha ileri noktalara gitmeleri. Bu anlamda da bu sene içerisinde bir kulüp kurması söz konusu. Artık çocuklarımız burada öğrendikleri giriş bilgilerini kulüpte yürüttükleri proje bilgileriyle ileri seviye projelere dökecekler. Biz daha çok 8-12 yaş aralığındaki çocuklarımızla çalışıyoruz. Ancak yeri geldiğinde liselilere yönelik yeri geldiğinde ise ailelere yönelik BTM'de etkinliklerimiz oluyor. IBM ile geçen sene Bursa Bilim Şenliği'nde çalışmıştık. Bu sene de bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. İlerleyen dönemde de mutlaka ortak projelerimiz olacak. Fakat bizler her hafta sonu BTM'de tematik atölyeler gerçekleştiriyoruz. Web sitemiz üzerinden aileler bu faaliyetleri inceleyip çocuklarını kayıt yaptırabiliyor. Kayıt için hiçbir şartımız yok. Çocuklarımızın 8-12 yaş aralığında olması ve meraklı olması kafi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber