Terör saldırılarında 89 günlük bilanço

Terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana bin 464 terörist etkisiz hale getirildi - Son 24 saatte, terör örgütü operasyonlarında 43 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2015 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör saldırılarında 89 günlük bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana bin 464 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 89 gündeki (7 Temmuz-3 Ekim) terör saldırılarında 140 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 36 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 458 kişi yaralandı.

Çoğunluğu tırlardan oluşan 273 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçte yurt içindeki çatışmalarda çoğunluğu PKK'lı 204 terörist etkisiz hale getirildi, 27'si yaralı 123 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 792 kişi gözaltına alındı, bunlardan 763'ü tutuklandı.

- TSK'nın hava operasyonlar

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 464 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

- Son 24 saatte yaşananlar

Şırnak'ta bir terörist, gece saatlerinde güvenlik güçlerine roketatarlı saldırıda bulunmaya çalıştığı sırada etkisiz hale getirildi. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayınbiraderi olduğu öğrenilen teröristin cenaze törenine, HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Aycan İrmez de katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu bir polis memuru yaralandı. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin'de izinsiz inşa edilen mezarlıkta bölücü terör örgütü simgeleri, işaretleri ve amblemleri ile örgüt mensuplarınca örgütsel faaliyetlerde kullanılan bina ve yapıların tahrip edilerek, kullanılamaz hale getirildiği bildirildi. Operasyonlarda, 1 uçaksavar ve bu uçaksavara ait 450 mühimmat, 1 uzun namlulu silah ve 3 el bombasının ele geçirildiği kaydedildi.

Mardin'in Ömerli ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca polis aracına uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca bir menfeze döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bazı ev ve iş yerinde hasar meydana geldi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda el yapımı 10 patlayıcı ele geçirildi.

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesindeki askeri üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca ateşi açıldı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, üsteki askerlerin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı.

- Kars'ta 11, Erzurum'da 16 gözaltı

Kars'ın Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 11 zanlı ve 6 firari şüphelinin ikametgahlarında bulunan 5 ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda fişek, örgütsel dokümanlar ve çeşitli malzemelere el konuldu.

Iğdır'da, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde terör örgütüne üye oldukları ve sözde köy komitelerinde faaliyet yürüttükleri iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Hakkari'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ya yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

- İzmir'de terör örgütü operasyonu

İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, terör örgütü PKK'nın kırsaldaki dağ kadrosuyla irtibatlı oldukları, aldıkları talimatlar doğrultusunda il genelinde çok sayıda izinsiz gösteri organize ettikleri, bazı siyasi parti binaları ile emniyete ait araçlara saldırarak kamu malına zarar verdikleri, 6 Ağustos'ta Poligon'da, Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı yakınındaki ormanlık alanda çıkarılan yangının da faili oldukları belirtildi.

Siirt'te bazı alanlar, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

- Teröristler baz istasyonlarını yaktı

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, TUHİ Köprüsü mevkisinde, 12 kilogramlık tüp içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı tespit edilerek, yerinde imha edildi.

Siirt'in Pervari ilçesinde ise yapılan arazi aramasında, ormanlık alana gizlenmiş 613 adet kalaşnikof fişeği, beş kalaşnikof şarjörü, el dürbünü, iki piknik tüpü, 150 metre elektrik kablosu ele geçirildiği belirtildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda da iki AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, on kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 300 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, sekiz kütüklük, AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği kılıfı, iki palaska, dört kuşak, iki takım bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan kıyafet ve muhtelif giyim malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, teröristler tarafından, iki baz istasyonunun yakılarak kullanılamaz hale getirildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin Kapı Hudut Karakolu unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu kaydedildi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığına silahlı saldırı düzenleyen teröristlerden 2'si etkisiz hale getirildi. Teröristlerden 2 kalaşnikof, el bombası, biri gece görüş özellikli 2 dürbün, örgütsel doküman ve yaşam malzemeleri ele geçirildi ayrıca bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden şüpheli yakalandı.

- Tunceli'de 2 er teröristlerce kaçırıldı

Tunceli-Pülümür karayolunu kesen bölücü terör örgütü mensupları, yolcu otobüsüyle birliklerine giden 2 eri kaçırdı.

Kars'ın Kağızman, Hakkari'nin Şemdinli ve Şırnak'ın Uludere ilçelerinde yollara yerleştirilen 6 el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerince imha edildi.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde teröristlere ait 6 uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzeneği, 18 elektrikli fünye, bin 100 metre kablo, 420 litre motorin, bir çuval gübre, muhtelif örgütsel doküman ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinden Suriye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan yabancı uyruklu 3 DAEŞ mensubu yakalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber