Atalay: Yaparlarsa dünyaya teşhir ederiz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, "HDP huzuru bozacak bir şey yaparsa, onu yaptıklarına pişman ederiz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2015 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atalay: Yaparlarsa dünyaya teşhir ederiz

Merkez İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısı, İl Başkanı Zahir Soğanda'nın açılış konuşmasıyla başladı. AK Parti hükümetinin yaptığı icraatlara değinen Soğanda, Türkiye'nin 80 yılda yapmadığını AK Parti'nin 14 yılda yaptığını söyledi. Soğanda, "Ulaştırmada, eğitimde, sağlıkta tahakkür edemeyeceğimiz hizmetlerle karşı karşıya kaldık. Çırağan Sarayı'nı seyretmek için Boğaziçi'ne gitmeye gerek yok. Her bir okulumuz bir Çırağan Sarayı'dır. Bunlar AK Parti hükümeti tarafından yapılan hizmetlerin bir kısmıdır. Fakat biz bunları yaparken, birileri yakıp yıktı. Kürt adına çıkıp ama Kürtlere en büyük hakareti yapan bu hareket, 1 Kasım tarihinde Van'dan ve Türkiye'den bir tokat yiyecektir" dedi.

Ardından kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Adayı Ferman Yıldırım, Van'dan en az 4 milletvekilini meclise yollamak için halkın desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, kimsenin korkmaması gerektiğini ve sandıklara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan ise, HDP'ye seslendi. HDP'nin Kürt halkı için hiçbir şey yapmadığını vurgulayan Alpaslan, "Daha dünkü bildirgenizde Kürt halkı için zerre kadar bir şey var mı? Yok. AK Parti hükümeti öncesinde bu bölgede, bu coğrafyada, bu halkın çektiğine bir bakın bakalım. Birde 13 yıl içerisinde Kürde verilen değer. AK Parti her türlü imkanı buralara sağladı. Siz ne yaptınız? Yaralıyı götüren ambulansa bile ateş edecek kadar alçaksınız. Hiç kimse bizi Kürt düşmanı zannetmesin. Biz öz ve öz Kürt'üz" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarına seçimlerim tüm Türkiye'ye hayırlı olması dileklerinde bulunarak başlayan AK Parti Van Milletvekili Adayı Ebubekir Kaçmaz da, "Akan kardeş kanını durduralım. Analarımızı ağlatmayalım artık. Biz değil et ve tırnak gibi, et ve kemik gibi olduk. Hiç kimse bizi ayrıştırmayacak ve hiç kimse bizi bölemeyecektir" şeklinde konuştu.

1 Kasım seçimlerinin Van için, ülke için son derece kritik arz eden bir seçim olduğunun altını çizen AK Parti Van Milletvekili Adayı Kayhan Türkmenoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmanın büyük bir onur olduğunu vurguladı. Türkmenoğlu, "Hiçbir vatandaşımız sahipsiz değildir. 195 ülkenin neresine giderseniz gidin, orada bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma özelliğiniz vardır. Hele hele AK Parti hükümeti ile dünyada itibarınız artmıştır" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Adayı Fatih Çiftçi ise, AK Parti ile birlikte ülkede çok büyük bir değişim ve dönüşümün olduğunu belirterek, "AK Parti'nin 1 Kasım'da tek başına iktidar olması için, bu siyasi hareketin, bu kutlu hareketin başarılı olması için Allah nasip ederse gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Kürtlerle Türklerin Çaldıran, Malazgirt, Kurtuluş ve Çanakkale'de el ele verip bu coğrafyanın kaderini değiştirdiğini belirten AK Parti Van Milletvekili Adayı Vahdettin İnce ise, "Kürtlerle Türkler ne zaman el ele vermişlerse dünyanın kaderini değiştirmişlerdir. Kürt ve Türk kardeşliğini pekiştirmek suretiyle dünyanın kaderini burada değiştireceğiz. Türkiye'de değiştireceğiz, Van'da değiştireceğiz" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de, önemli bir seçime doğru gidildiğini ve bu önemli seçimlerde çok önemli oyunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, "Özellikle Cumhurbaşkanımız üzerinden partimiz yıpratılmak isteniyor. Geçen dönem Cumhurbaşkanımıza peş peşe dört iftira atıldı. Kobani'den, Roboski'den, IŞİD'den, Kürt sorununun ihmali ve inkarından kendisinin söylemediği, hiçbir zaman ifade etmek istemedikleri üzerinde bir algı oyunu yaptılar. Maalesef bir kısım insanların ve bir kısım medyanın da desteği ile bölgede oy kaybetmemize sebep olduklarını gördük. Şimdi iki tane daha oyun var. Cumhurbaşkanımız koalisyon değil seçim istedi ve seçim için de savaş istedi diyecek kadar iftira atıyorlar, bunlara artık inanmayacağız. Van'ı konulduğu kaostan, girdaptan Allah'ın izniyle biz çıkaracağız" dedi.

Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay ise, bu seçimin Van'da çok farklı olacağının altını çizdi. Türkiye'de başarılmazı başardıklarını vurgulayan Atalay, "AK Parti'nin 14 yıllık tarihine bakarsak hiçbir siyasi hareketin yapamayacağı gelişmelere imza attık. Ekonomi olarak da, dış politika olarak da, içteki demokratikleşme olarak da, hangi alana bakarsanız AK Parti'nin başarısını görürsünüz" dedi.

Van adaylığının kendisi için bir onur, bir şeref olduğunu ifade eden Atalay, Van için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Çok programlı bir seçim çalışması yapacaklarını dile getiren Atalay, "Planımızı yaptık. Yarından sonra artık planlarımızın uygulaması var. En önemli ricamız şu. Lütfen heyecanını yüksek tutalım. Hiçbir endişe ve korku bize yaklaşmasın, Müslüman'a korku yakışmaz. Gitmediğimiz bir yer kalmayacak. Van bizim, buna inanacağız ve buna göre çalışacağız. Van'da huzurlu bir seçim ortamı istiyoruz. AK Parti olarak seçim ortamının huzurlu ve demokrasi şöleni halinde geçmesini arzu ediyoruz ve bunun için çalışacağız, buna gayret edeceğiz. Bunu bozacak hiçbir tutumumuz olmayacak. Aksine bunu bozacaklara karşı tutum ve sözümüz olacak" dedi.

Türkiye'nin genelinde AK Parti dışında siyaset yapan başka bir parti olmadığını da sözlerine ekleyen Atalay, "Bir kısmı bazı bölgelerde, bir kısmı diğer bölgelerde. Biz Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde ve köyünde siyaset yapıyoruz. AK Parti Türkiye'nin birliğinin, bütünlüğünün çimentosu, sigortasıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmalarında HDP'ye de tavsiyede bulunan Atalay, "Eğer demokrasiye inanıyorlarsa, seçim huzurunu bozan hiçbir şey yapmasınlar. Yaptırırlarsa dünyaya teşhir ederiz, yaptıklarına pişman ederiz. Buradan özellikle HDP'li dostlara şunları söylüyorum. Biz sivil siyasetine çok önem veriyoruz. Vanlı kardeşlerim geçen seçimde bir sivil siyaset umuduyla HDP'ye oy verdiler. Hak ettiğinden fazlasını verdiler. Umut neydi? Terörle şiddet biter, siyaset kurumu güçlenir ve Türkiye'nin meselelerini TBMM çözer. Ama böylemi oldu? Vanlı kardeşlerim şimdi görüyor. Yeniden terör ortamını canlandırdılar. Partinin en tepesindekiler, terör örgütünün gölgesine sığındı. Böylesi bir siyaset olmaz. Silahlar bırakılacak, devlet eve dönüşlerle ilgili gerekli çalışmaları yapacak, ondan sonra da şiddet ve terör değil siyaset konuşacak. Bu seçim HDP içinde bir sınavdır. Ya sivil siyaset alanında yükselecek, yahut terörle bütünleşmiş siyasi hiçbir anlamı olamayan bir hareket olacaktır" dedi.

AK Parti Van milletvekili adayları, toplantının akabinde Van esnafını gezerek sıkıntılarını dinlediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber