Yürüme güçlüğü çeken Esma'ya kuzen desteği

Sivas'ta, doğuştan yürüme güçlüğü çeken 8 yaşındaki Esma Yüce, her gün beraber okula gittiği, 10 yaşındaki kuzeni tarafından adım atmakta zorlandığında kucakta taşınıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2015 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yürüme güçlüğü çeken Esma'ya kuzen desteği

Sivas'ta, doğuştan yürüme güçlüğü çeken 8 yaşındaki Esma Yüce, her gün beraber okula gittiği, 10 yaşındaki kuzeni tarafından adım atmakta zorlandığında kucakta taşınıyor.

Merkeze bağlı Yıldız beldesinde yaşayan Musa-Dürdane Yüce çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü 8 yaşındaki Esma Zeynep, doğuştan bacaklarının gelişmemesi nedeniyle 26 Ocak'ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ameliyat edildi. Yaşamını tekerlekli sandalyeye mahkum geçiren Yüce, ameliyatın ardından güçlükle de olsa yürümenin sevincini yaşadı.

Daha önce tekerlekli sandalyeye mahkum olan Yıldız İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Esma Zeynep, 1,5 kilometrelik okul yolunu zaman zaman adaşı, amcasının kızı Esma'nın kucağında katediyor.

Küçük yaşına rağmen kuzenine yardımcı olan Esma Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amcasının kızını sınıfına kadar götürdüğünü ve kucağına alarak sırasına oturttuğunu söyledi.

Öğle yemeği için her gün eve geldiklerini belirten Yüce, yolda sürekli elinden tutarak yürüttüğü kuzenini yorulduğunda kucağına alarak taşıdığını ifade etti.

Yüce, "Onu her gün evlerinden alıyorum. 1,5 kilometre uzakta bulunan okula birlikte gidiyoruz. Sınıfına bıraktıktan sonra, teneffüslerde yanına gidip ihtiyacını karşılıyorum. Öğle yemeği için eve getiriyorum, okula yürüyerek gidip geliyoruz" diye konuştu.

"Yorulduğunda kucağıma alıyorum"

Tek isteğinin kuzenine eğitim hayatında yardım etmek olduğuna dikkati çeken Yüce, "Okula giderken rahatsızlığından dolayı bazen yoruluyor, o zaman da kucağıma alıp götürüyorum. Dinlenince bana söylüyor, tekrar yere indiriyorum ve yürümeye devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Yüce, kuzeninin de kendisi gibi okula yürüyerek tek başına gidip gelebilmesini diledi.

Okuluna gidip gelebildiği için mutlu olduğunu belirten Esma Zeynep de okulunu çok sevdiğini dile getirerek, desteklerinden dolayı kuzenine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber