Erdem: YSK'nın kararına saygı duyuyoruz

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Ekrem Erdem, YSK'nın sandık taşımaya ret kararı vermesine, 'Türkiye'de yasalar açık. Yasalar bu konuda yetkiyi Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) vermiştir. Bütün seçmenlerin saygı göstermesi gerekir' dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2015 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdem: YSK'nın kararına saygı duyuyoruz

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Ekrem Erdem, YSK'nın sandık taşımaya ret kararı vermesine, "Türkiye'de yasalar açık. Yasalar bu konuda yetkiyi Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) vermiştir. Burada belirleyici olan da Yüksek Seçim Kurulu'dur. Yüksek Seçim Kurulu da yapacağı düzenlemelere de bütün siyasi partilerin ve bütün seçmenlerin saygı göstermesi gerekir" dedi.

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Ekrem Erdem, Bayrampaşa'da parti teşkilatı ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşların oldukça sıcak karşıladığı Erdem, girdiği bir eczanede aşı olmamak için ağlayan küçük bir kızı teselli etti. Kameraları göstererek "Bak bizi çekiyorlar. Televizyona çıkacağız. Hadi ağlama" diyerek küçük kızı seven Erdem, vatandaştan da 1 Kasım seçimleri için partisine destek istedi. 7 Haziran seçimlerinden sonra partiler gibi halkın da bir değerlendirme yaptığını belirten Erdem, "Özellikle esnaf 7 Haziran'dan bugüne kadar işlerde ciddi bir durgunluğun olduğunu ifade ediyor. İnşallah 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye'de istikrar sağlandığı zaman farklı şeylerin olacağına inanıyorlar. Tabi istikrar da tek başına bir partinin iktidara gelmesidir. Tek başına iktidara gelebilecek tek parti de AK Parti'dir. İnanıyoruz ki AK Parti 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıkacaktır" dedi.

Erdem, Yüksek Seçim Kurulu'nun sandıkların taşınmasına ret kararı vermesini de değerlendirerek, "Türkiye'de yasalar açık. Yasalar bu konuda yetkiyi Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) vermiştir. Burada belirleyici olan da Yüksek Seçim Kurulu'dur. Yüksek Seçim Kurulu da yapacağı düzenlemelere de bütün siyasi partilerin ve bütün seçmenlerin saygı göstermesi gerekir. Dolayısıyla burada bir yorum yapmanın anlamı yok. Ama tabi Türkiye'de geçmiş seçimlerde de birtakım güvenlik sorunları hep konuşuldu, hep tartışıldı. Biz erken seçim öncesi diğer partilerle yaptığımız görüşmelerde 25'inci dönemi boş geçirmeyelim, gelin burada da birtakım yasal düzenlemeler yapalım, anayasada birkaç tane değişiklik yapalım, seçim barajını aşağı çekelim, seçim güvenliğini sağlayıcı birtakım düzenlemeler yapalım dedik. Tabi düzenlemeler için de anayasal değişiklikler gerekiyor. Böyle birtakım tekliflerle gittik. Ama maalesef bu teklif için CHP'den ve diğer partilerden destek görmedik. Şimdi artık mevcut yasalar çerçevesinde seçime gideceğiz. Güvenlik güçlerimiz bu noktada en sağlıklı şekilde herkesin güven içerisinde oyunu kullanmasını mutlaka sağlayacaktır" diye konuştu.

Özellikle kırsal bölgelerde ve köylerde ciddi baskıların olduğunu belirten Erdem, "Binlerce sandıkta bir partiye silme oy çıkıyorsa, yani oradaki seçmenin tamamı bir partiye oy veriyorsa orada birtakım güvenlik sorunları var demektir. Yani kazayla bile olsa başka partiye bir oy çıkmaz mı? Geçtiğimiz seçimlerde bununla ilgili ciddi iddialar basına yansıdı. Bu çerçevede mutlaka birtakım düzenlemelerin yapılması gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber