Özel halk otobüsçüleri'nin gözü ücret genelgesinde

Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsü işletmecilerine yönelik toplu ulaşımda 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınmasına devletin katkı vermesine ilişkin yönetmelik çalışmalarında son aşamaya geliniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2015 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel halk otobüsçüleri'nin gözü ücret genelgesinde

Özel halk otobüsçülerinin dört gözle çıkacak yönetmeliğe kilitlendiğini belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "7 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6637 sayılı Kanun ile 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın özel halk otobüsleri tarafından taşınmasına ilişkin gelir desteğinin usul ve esasları 7 Ekim 2015 tarihine kadar belirlenecek. Federasyon olarak yönetmeliğin zamanında hayata geçirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Yine yaptığımız çalışma ve girişimler sonucunda özel halk otobüsü işletmecilerine kanunun çıktığı tarihten itibaren ödeme yapılacak. Özel halk otobüsçü esnafına 65 yaş ve üstündeki vatandaşların taşınma hizmetine devlet desteği ile ilgili görüşmelerimizin olumlu sonuçlanması esnafımızı oldukça sevindirdi. Şimdi yönetmeliğin 7 Ekim'de çıkması ile özel halk otobüsçüsü esnafımızın yaşadığı mağduriyet ortadan kalkmış olacak" dedi.

"ÖDEMELER 7 NİSAN BAZ ALINARAK YAPILACAK"

Özel halk otobüslerine yapılacak gelir desteğine ilişkin çıkarılan kanunun aslında devletin anayasal bir yükümlülüğünün yerine getirilmesi olduğunu kaydeden Apaydın, " Anayasa'nın 173 üncü maddesi; 'Devlet esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır' der. Bugün tüm şehirlerimizde özel halk otobüsü işletmelerinin vermiş olduğu hizmetlerin tamamı kayıt altında olup, bu faaliyetlerde bulunan esnafımız tüm vergilerini tam ve günü gününe devlete ödemektedir. Bu nedenle gelir desteği ile ilgili yapılacak düzenlemeler, kayıtlı ekonomiyi teşvik edici hakkaniyet ölçüsünde yapılmalıdır. Özel halk otobüsçülerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için ödemelerin başlangıç tarihi olarak kanunun Resmi Gazete'de yayımlandığı 7 Nisan 2015 tarihi esas alınacak. Şimdi yönetmelikte gelinen bu son aşamanın açıklanarak Resmi Gazete'de yayınlanmasını esnafımız beklemektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber