'Türkiye'deki bütün kimlikleri kardeşçe bir arada yaşatabiliriz'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Özgürlükçü anayasayla Türkiye'deki bütün kimlikleri kardeşçe, eşitçe bir arada yaşatabiliriz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2015 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'deki bütün kimlikleri kardeşçe bir arada yaşatabiliriz'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya'nın Frankfurt kentindeki Fraport Arena'da düzenlenen "Dayanışma Gecesi'nde" yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sadece tek bir etnik kimliğin malı olamayacak kadar herkesin ortak vatanı olduğunu söyledi.

Kürtlerin, kimsenin malını veya parasını istemediğini, kendi hakkını istediğini ileri süren Demirtaş, "Bir özgürlükçü anayasayla Türkiye'deki bütün kimlikleri kardeşçe, eşitçe bir arada yaşatabiliriz. HDP işte bu birlik anlayışı üzerine kurulmuştur" dedi.

"Devlet reformuna ihtiyaç var"

Demirtaş, Türkiye'deki bir diğer sorunun da devletin yönetim biçimi olduğunu savundu.

Türkiye'de parlamentonun işlemediğini ileri süren Demirtaş, şöyle devam etti:

"Milletvekilleri özgür ve rahat değil, medya özgür değil, yargı bağımsız değil. Topyekun bir devlet reformuna ihtiyaç var, ciddi bir revizyona ihtiyaç var. Başbakanlıktan başlayarak muhtarlığa kadar, belediye meclisleri ve genel meclisler; hepsi seçilmişlerin hak ettiği yetkilerle donatılmalıdır. Bizler 'bölge meclisi, öz denetim, özerklik' derken bunu kast ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber