CHP'li Belediye Başkanı Şahin'e soruşturma

Doğrudan temin yöntemiyle yapılan bazı hizmet alımlarında belediyenin zarara uğratıldığı iddiasıyla, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin hakkında yapılan şikayetler üzerine, İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatılmasına izin verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2015 18:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
CHP'li Belediye Başkanı Şahin'e soruşturma

Konuyla ilgili AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Menemen Belediyesi Denetleme Komisyonu Üyesi AK Partili Arif Kuran, 2011 yılı Menemen Belediyesi hesaplarıyla ilgili denetim komisyonundaki tespitleri rapor haline getirdiklerini, İçişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak, İçişleri Bakanlığı'nın da konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini ve konuyla ilgili soruşturma izninin verildiğini belirtti.

"BU BİR AİLE VURGUNU VE SOYGUNUDUR"

Soruşturmaya esas olan maddeleri de sıralayan Kıran, savcılığın başlattığı soruşturmanın dört madde kapsamında olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı'nın dört konu hakkında soruşturma izni verdiğini belirten Kuran, "Tabiri caizse dört koldan soruşturma başladı. Menemen Belediyesi'ne 2014 yılı içerisinde toplam 197 bin metrekare parke taş alımı yapılmış. Yaptığımızı tespitlerde bu miktarda bir taş döşeme gerçekleşmediği görülmüştür. Menemen Belediyesi de '55 bin taş döşedik' diye faaliyet raporuna yazmıştı. Satın alması yapılan ve faturalarla Menemen Belediyesi'ne ödemeleri yapılan 197 bin metrekare taşın 129 bin metrekaresi yok olmuş. Bu da bin 600 ton kamyon taş fatura edildiği halde ortadan yok olmuş. Ya bu kesilen faturalar hayal, sahte faturalar ya da alınan bu taş ve parkeler alındıktan sonra Menemen'e döşenmek yerine başka yere götürüldü. Bu bin 600 ton taş. Bu bir suiistimaldir, bu bir soygundur, bu bir hırsızlıktır. Menemen'de çok büyük bir vurgun ve soygun var. Bu bir aile vurgunu ve aile soygunudur. Sonuçta bu tespitleri belgelere ve müfettişlerin yaptığı incelemelerde döşendikleri iddia ettikleri yerlerde tek tek geri dönüşüm yaprak tespit etmişler. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve teyzesinin oğlu Nadir Şeren hakkında da soruşturma başlatıldı" dedi.

"HADİSE KONSERİ DE SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLDİ"

Kuran, başlatılan soruşturmaya Başkan Tahir Şahin'in ailesine ait bir petrol ofisinde, 10 yıldır kendi şirketinde çalışan Erdoğan Yayın'ın da Menemen Belediyesi'nden ücretlendirildiğinin tespit edilmesine de yer verildiğini belirtti. Öte yandan soruşturmaya sanatçı Hadise de konu oldu. Menemen'de düzenlenen Hadise konseriyle ilgili usulsüzlük yapıldığını öne süren Kıran, "Konsere düzenleyen organizasyon firmasına 60 bin TL verilirken, tamamı 300 bin TL'ye varan ödemeler yapıldığı, bunların bir kısmı hiçbir kanun ve kriterlere uyulmadan düzenlendiği raporla tespit edilmiş olup bu konuda da İçişleri Bakanı, Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ve Başkan Tahir Şahin hakkında soruşturma izni vermiştir" şeklinde konuştu.

"KAYINBİRADERİ AZİZ KOCAOĞLU KADAR MAAŞ ALMIŞ"

Tahir Şahin'in kayınbiraderi Ufuk Anık'ın da geçici işçi statüsünde işe alındığını ve kendisine belediye başkan yardımcılığı unvanı verildiğini belirten Arif Kuran, "Bu şahısa da belediye başkan unvanlığına hitaben bir de makam aracı verilmiş. Geçici işçiler bin 500 TL maaş alırken, bu zata sadece 2014 yılında 99 bin TL fazladan ödeme yapıldığı tespit edilmiş. Yani aylık 10 bin TL maaş ödenmiştir. Hemen hemen Aziz Kocaoğlu kadar maaş almış. Bu konuda da her iki kişi hakkında soruşturma izni verilmiştir. Yargı süreci başlayacak ve bundan sonra bu yapılan usulsüzlüklerle ilgili Başkan Yardımcıları Nadir Şenel, Mehmet Aslan kamuoyu önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir" diye konuştu.

Kuran 2009 yılında belediye meclisinde daha evvel beş olan denetim üye sayısının düşürülerek, AK Parti'den denetim komisyonuna üye verilmesinin önünün engellendiğini dile getirerek, "5 yıldır sadece CHP'li denetimden oluşan bir komisyonda o kadar rahat çalışmışlar ki bu durum onları bu kadar büyük soygun yapacak hale getirmiş. 2014 seçimlerinin ardından komisyona girdik ve bir dönemde bu eksiklikleri tespit ettik" ifadelerini kullandı.

"DANIŞTAY'A İTİRAZ ETTİK"

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise İHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Olay Mülkiye Müfettişinin soruşturma aşamasındadır. 14 konuyla ilgili soruşturma talep etmelerine karşın 10'u reddedilerek, 4'ü konu hakkında soruşturma izni verilmiştir. Biz de Danıştay'a itirazda bulunduk. Soruşturma izni verilirse mahkemeye çıkarız. Bizim kimseye veremeyeceğimiz hesap yoktur. Siyaseten böyle bir şeyleri daha önce de dile getirmiştir. Arife tarif gerekmiyor. Aynı şeyler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber