Uzun boy kanser riskini artıyor

Yapılan bir araştırma uzun boylu kadın ve erkeklerin kısa boylulara oranla daha fazla kansere yakalandığını ortaya koydu.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 05 Ekim 2015 23:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Uzun boy kanser riskini artıyor

Uzun boyluysanız dikkat! Yapılan bir araştırma, uzun boyun kanser riskini artırdığını gözler önüne serdi. İnsan boyunun uzunluğuyla hastalıklar arasındaki ilişkiyi ele alan bir bilimsel araştırma, uzun boylu erkek ve kadınların daha kısa boylu akranlarına göre daha fazla kanser riski taşıdıklarını ortaya koyuyor.

5.5 milyon kişi incelendi

İsveç'te Stockholm Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü tarafından yapılan ortak çalışmada, 1938-1991 tarihleri arasında doğan, boyları 1 metre ile 2 metre 25 santim arasında değişen 5.5 milyon kişi incelendi. Thu Guardian gazetesinden yer alan habere göre, çalışma sonunda herhangi bir kansere yakalanma riskinin kadınlarda her 10 santimde yüzde 18, erkeklerde ise yüzde 11 oranında arttığı görüldü.

Nedeni hakkında iki varsayım bulunuyor

Araştırmayı yapan bilim adamlarının ise konuya ilişkin iki varsayımı bulunuyor. Bunlardan ilki, uzun boylu kişilerin kısa boylulara göre daha fazla doku hücresine sahip olduğu ve bu yüzden daha fazla riske maruz kalmaları. İkinci varsayım ise uzun boyluların daha fazla enerji alımına ihtiyacı duyması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber