Emekli asker lojmanına A4 baskını

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de emekli askerlerin oturduğu Oyak Sitesi'ndeki kapıcı dairesine yapılan baskında, 9 kilo 150 gram A4 plastik patlayıcı madde ele geçirildi. Polis eylem hazırlığını ortaya çıkardı.

İzmir'de genellikle emekli askerlerin oturduğu Oyak Sitesi'ndeki bir kapıcı dairesine yapılan baskında, 9 kilo 250 gram A-4 tipi plastik patlayıcı ile 10 elektrikli fünye ele geçirildi.

Van'dan gönderildiği saptanan plastik patlayıcı ile fünyeleri, muhafaza eden kapıcı Mehmet Baki Caner, gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, kentte özellikle emekli askerlerin oturduğu Oyak Sitesi'ndeki bir apartmanda kapıcılık yapan aslen Bitlisli 50 yaşındaki Mehmet Baki Caner'e, geçen hafta Van'dan, PKK'lı teröristler tarafından patlayıcı gönderildiğini belirledi.

Terör örgütünün, Ege Bölgesi'ndeki bombalı eylem stratejilerin devam etmesi nedeniyle patlayıcının gönderildiğinin saptanması üzerine harekete geçildi. 2 çocuk babası, sabıkası bulunmayan kapıcı Caner'in oturduğu kapıcı dairesine operasyon düzenleyen ekipler, köpekler yardımıyla yaptığı aramada, apartman sakinlerinin eşyalarının arasına gizlenmiş 9 kilo 250 gram A-4 tipi plastik patlayıcı ile 10 elektrikli fünye ele geçirildi. 8 yıldan bu yana aynı apartmanda kapıcılık yaptığı belirtilen Mehmet Baki Caner gözaltına alındı.

Terör örgütü adına örgütsel faaliyetlerde bulunduğu öne sürülen Mehmet Baki Caner, sorgusunda, daha önceden tanımadığı kişilerin aracılığıyla kendisine bir paket gönderilerek bunu saklanmasını istediklerini, paket içinde ne olduğunu bilmediğini söyledi.

Emniyet yetkilileri, terör örgütünün, en güvenli yer olarak genellikle emekli askerlerin oturduğu Oyak Sitesi'nde oturan Mehmet Baki Caner'i seçip eylemlerinde kullanacağı patlayıcıyı kolayca gizlediğini, ele geçirilen patlayıcıyla Ege Bölgesi'nde en az 10 yerde etkili eylem yapılabileceğini kaydetti.

Ses getirmesi bakımından da İzmir merkezde, Kemeraltı Çarşısı ve Birinci Kordon'daki eğlence yerlerinin hedef alındığı ileri sürüldü. İşlemlerinin ardından İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Mehmet Baki Caner, suçlamaları kabul etmezken, ?Arkadaşım bıraktı. Ne olduğunu bilmiyordum. Ben çocuklarımı çalıştığım apartmanda büyüttüm. Apartman sakinlerinin büyük yardımını gördüm. Kimseye ihanet etmem. Böyle bir şey yapamam. Yanlış anlaşılma var? diyerek tepki gösterdi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber