En çok ALO 170 arandı

'ALO 170' En Çok Aranan Kısa Numaralar Arasında İlk Sıralarda

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ekim 2015 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En çok ALO 170 arandı

'ALO En Çok Aranan Kısa Numaralar Arasında İlk Sıralarda Bilgi teknolojileri ve iletişim Kurumu'nun(BTK) internet sitesinde yayınlanan, Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 2015 Yılı 2. Çeyrek Pazar Verileri Raporu'nda en çok aranan kısa numaralar açıklandı. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170 en sık aranan kısa numaralar arasında yer aldı.

BTK'nın raporuna göre 2015 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında sabit telefonlardan en çok aranan kısa numara 112 Sıhhi İmdat telefonu oldu. Aynı dönemde, 182 (Hastane Randevu), 186 (Elektrik Arıza), 155 (Polis İmdat) ve 170 (Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi) en sık aranan diğer kısa numaralar arasında yer aldı.

2010 yılında hizmete giren Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi "Alo çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında vatandaşların her türlü, soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikayet, başvuru ve taleplerine etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kuruldu.

Alo 170, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapıyor ve sorunlara çözüm üretiyor.

İletişim Merkezi'ne gelen tüm çağrılara uzmanlar doğrudan cevap vererek ve ilk görüşmede talepleri sonuçlandırılmaya çalışıyor. Ayrıca İletişim Merkezi'nde görevli personelin %50'si engelli kişilerden oluşuyor.

Yine aynı araştırmada mobil cep telefonu operatörlerinden en çok aranan kısa numarala yer veridi. Burada da en sık aranan kısa numara 112 oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber