'Milli gelirde Türkiye'yi 10 bin dolar seviyesine çıkardık'

Maliye Bakanı Şimşek: - "AK Parti 2003-2014 döneminde reformlar uygulayarak Türkiye'yi alt orta gelir grubundan, üst orta gelir grubuna çıkardı. Kişi başına milli gelirde Türkiye'yi biz 3 bin 500 dolardan alıp yaklaşık 10 bin dolar seviyesine çıkardık. Yani biz Türkiye'ye birinci nesil reformlarla sınıf atlattık"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2015 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Milli gelirde Türkiye'yi 10 bin dolar seviyesine çıkardık'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "AK Parti 2003-2014 döneminde reformlar uygulayarak Türkiye'yi alt orta gelir grubundan, üst orta gelir grubuna çıkardı. Kişi başına milli gelirde Türkiye'yi biz 3 bin 500 dolardan alıp yaklaşık 10 bin dolar seviyesine çıkardık. Yani biz Türkiye'ye birinci nesil reformlarla sınıf atlattık" dedi.

Gaziantep Şehit Kamil Kongre Kültür Merkezindeki AK Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'na katılan Şimşek, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'ye arzulanan istikrarı getiremediğini söyledi.

Şimşek, 7 Haziran öncesinde istikrarın ne kadar önemli olduğuna çok vurgu yaptıklarını belirterek, "İstikrar bozulursa reform yapılamayacağını, ülkede belirsizliklerin artacağını" ifade ettiklerini dile getirdi.

Seçimden hemen sonra samimi bir şekilde geniş tabanlı bir koalisyonun kurulması için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiklerini anlatan Şimşek, daha seçim sonuçları açıklanmadan kırmızı çizgilerden bahsedildiğini kaydetti.

AK Parti'nin seçim beyannamesine değinen Şimşek, şöyle konuştu:

"Bizim çok net bir vizyonumuz var. Kapsamlı programımız, reform çabalarımız ve önümüzdeki dönemde yapacağımız reformlar var. Muhalefet diyor ki, '13 yıldır buradasınız, hala reformlardan bahsediyorsunuz'. AK Parti 2003-2014 döneminde reformlar uygulayarak Türkiye'yi alt orta gelir grubundan, üst orta gelir grubuna çıkardı. Kişi başına milli gelirde Türkiye'yi biz 3 bin 500 dolardan alıp yaklaşık 10 bin dolar seviyesine çıkardık. Yani biz Türkiye'ye birinci nesil reformlarla sınıf atlattık.

İkinci nesil reformlarla şimdi Türkiye'yi üst gelir grubuna çıkaracağız inşallah. Çok değil 2000'li yılların başında bu ülkenin geliri Avrupa'nın ortalamasının üçte birinden daha azdı. Yani yüzde 30 civarıydı. AK Parti hükümetleri döneminde, bölgemizdeki büyük kaosa rağmen, küresel krize, teröre rağmen kişi başına milli gelirde AB ortalamasının yüzde 54'üne çıktı. İşte bu nedenle, reform, yeni anayasa, yargı reformu, şeffaflık diyoruz. Her alanda reform yapacağız."

AK Parti vaatlerinin büyük bir kısmının Türkiye'ye yatırım istihdam olarak geri döneceğini vurgulayan Bakan Şimşek, "1 Kasım öncesi iki tane seçenek var; ya tekrar istikrar ve tek başına güçlü bir AK Parti hükümeti, beraberinde reformlar, beraberinde refah artışı, ya da siyasi belirsizliğin devamı ve istikrarsızlığın devamı. Bu iki seçenekten biri bu ülkeye fayda getirmez" diye konuştu.

Çözüm Süreci

AK Parti'nin çözüm iradesinin en güçlü biçimde devam edeceğini belirten Şimşek, şöyle devam etti:

"İnadına kardeşlik, inadına barış, inadına birlik, beraberlik, inadına tek devlet, tek bayrak tek millet diyoruz. Bu kadar açık ve net. Çözüm irademiz güçlü bu iradeyi istismar edenlere de onlara karşı da onların anladığı dilden mücadele edeceğiz. Evet hiç bir partinin, liderin bu güne kadar yapamadığını kurucu genel başkanımız yaptı. Belki 100 yıllık bir problemi, ret ve inkar politikalarına son verdi. Temel hak ve özgürlükleri iyileştirdi bizim partimiz. Bölücü terör örgütünün istismarını gördük. O nedenle bugün onların anladığı dilden konuşuyoruz. Çünkü dünyanın hiç bir medeni ülkesinde, hiç bir demokrasisinde eli silahlı terör örgütlerine yer yoktur."

"Mesele hak ve hukuk arayışıysa, mesele daha çok demokrasi, hak ve özgürlükse" taleplerin başlarının üzerinde yeri olduğunu dile getiren Şimşek, bu konuda ne gerekiyorsa yapıldığını, yapılmaya da devam edileceğini kaydetti.

Asla ve asla 90'lı yıllara dönülmeyeceğini belirten Şimşek, hukuk devleti ilkeleri içerisinde terörle mücadele ederken özgürlüklerin daha çok arttırılacağını söyledi.

Şimşek, "Çünkü kardeşliğimizi, birliğimizi beraberliğimizi daha çok pekiştirmek istiyoruz. Onun için terörle kararlı mücadele devam edecek. Bir yandan da çözüm iradesi güçlü bir şekilde devam edecek. Bu ikisi birbiriyle çelişmiyor çünkü bizim muhatabımız bizim milletimizdir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber