Polis, postacı ve simitçi kılığında ceza yazdırıyor

Emniyet, telefonlarıyla oynayan sürücülere göz açtırmıyor. Simitçi ve postacı kılığındaki sivil ekipler, ihlalleri resmi ekiplere bildiriyor. Polis de çevirmelerde ceza yağdırıyor...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ekim 2015 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis, postacı ve simitçi kılığında ceza yazdırıyor

SON dönemde kullanımı hızla artan sosyal medya uygulamaları hayatın her alanında alışkanlıklarımızı değiştirdi. Buna trafik de dahil... Artık trafikteki insanların büyük çoğunluğu direksiyondayken cep telefonlarından haberleri takip ediyor, arkadaşlarına mesaj gönderiyor. Tabii bunu yaparken de insanların güvenliğini tehlikeye atıyor. Tüm bu gelişmelere paralel olarak Emniyet ekipleri de boş durmuyor ve bu kişileri ceza yağdırıyor..

SİVİL BİLDİRİYOR

Son dönemde telefon kullanımı yüzünden meydana gelen kazalardaki artış üzerine Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, şehrin belli noktalarında sivil ekipler oluşturarak, araç kullanırken telefonla konuşan sürücüleri tespit etti.

BAZEN DE POSTACI

Sivil ekiplerin bildirdiği araçlar, resmi ekipler tarafından durdurularak cezai işlem uygulandı. Sivil ekiplerin bulundukları noktalarda simitçi, postacı gibi görev yaptıkları öğrenildi.

Günde 5.700 sürücü

Trafiğin en yoğun olduğu şehirlerimizden İstanbul'da ise son rakamlara göre 21-27 Eylül'de gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, 39 bin 752 kişiye ceza uygulandı. Buna göre her gün 5.679 sürücüye farklı nedenlerden dolayı ceza kesiliyor...

İhlallere yeni şikayet yolu WhatsApp

KAYSERİ'DE ise trafik kuralı ihlallerine karşı vatandaşların akıllı cep telefonları üzerinden fotoğraf ve video yoluyla ihbarda bulunabileceği uygulama başlatıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Şikayetler 0 530 898 01 55 ve 0 532 068 01 54'e iletililebilir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber