Şahin: AK Parti tek başına iktidara doğru hızla koşuyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: - "Biz halkın nabzını iyi tutarız, sürekli kamuoyu anketleriyle. Şu anda AK Parti yeniden tek başına iktidara doğru hızla koşuyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2015 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahin: AK Parti tek başına iktidara doğru hızla koşuyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Biz halkın nabzını iyi tutarız, sürekli kamuoyu anketleriyle. Şu anda AK Parti yeniden tek başına iktidara doğru hızla koşuyor" dedi.

Şahin, Karabük'te faaliyet gösteren Ovacıklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılan genel seçimlere değinerek, seçim sonunda yaşanan koalisyon çalışmalarını anlattı.

Koalisyon çalışmalarından bir neticenin alınamadığını hatırlatan Şahin, "Özellikle muhalefet partileri, AK Parti'yle ilgili çok rencide edici iddialarının altında kaldılar. Biri dedi ki, 'alkışlayın gitsinler.' 'Alkışlayın gitsinler' diyen bir partiyle koalisyon kurmak herhalde hemen kolay olmuyor. Bir diğer parti zaten seçim akşamı kapıları kapattı. Dolayısıyla bir koalisyon kurulması mümkün olmadı" diye konuştu.

"İlk günkü heyecanla, aşkla yeniden sizin huzurunuzdayız"

"1 Kasım genel seçimlerinde sandıktan bir siyasi partinin tek başına iktidarı çıkarsa, bunun ülkemiz için daha iyi olacağını düşünüyorum" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"İlk günkü heyecanla, aşkla yeniden sizin huzurunuzdayız. 7 Haziran'da Yüzde 41 oy aldık ama tek başımıza iktidara gelemedik. Meclis'te şuan 4 partinin grubu var. 3 parti olsaydı biz yine tek başımıza iktidardık. Oylarımızda düşme oldu. Bazı vatandaşlarımız bazı uygulamalardan rahatsız olmuş olabilir. O bakımdan biz bunları tespit ettik. Neden bize 2011'de oy vermiş seçmenlerimizden bir kısmı bize oy vermedi ya da oy vermek için sandığa gitmedi. Biz bunun sebeplerini araştırdık ve tespit ettik. O yüzden ilk günkü heyecanla, aşkla yeniden sizin huzurunuzdayız."

"Yeni bir başarıyı Türkiye'de yakalayacağız"

Yola çıkarken hangi heyecan, azim, ahlaki anlayışla yola çıktılarsa yine aynı anlayışla yola çıktıklarını ifade eden Şahin, "Yeni bir başarıyı hem Karabük'te hem de Türkiye'de yakalayacağız. Şimdi geçmişte bize destek verdiniz. 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde de sizlerin dualarınızı, sonra layık görürseniz oylarınızı, desteklerinizi istiyoruz. Biz halkın nabzını iyi tutarız, sürekli kamuoyu anketleriyle. Şu anda AK Parti yeniden tek başına iktidara doğru hızla koşuyor" sözlerine yer verdi.

İktidarları için 17 milletvekilinin eksik olduğunu hatırlatan Şahin, "Zaten bizim 18 eksiğimiz vardı. Eksiğimiz şuanda 17'ye düştü. Çünkü MHP'nin kurucu genel başkanı rahmetli Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin politikalarını beğenmediği, sürekli işi yokuşa sürdüğü, koalisyonlardan kaçtığı, her şeye 'hayır' dediği için partimize geldi" diye kaydetti.

"Hemen ihraç ettiler partiden, babasının partisinden attılar"

Tuğrul Türkeş'in babasının partisinden atıldığını hatırlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başbakan Ahmet Davutoğlu davet etti, seçim hükümetinde görev alması için partilerden bir takım isimleri bakanlık için. MHP'den Tuğrul Bey, 'Bu önemli bir görevdir. Bu millet için bir sorumluluk düşmüşse ben bundan kaçamam' dedi, babasının oğlu olduğunu gösterdi. Rahmetli Alparslan Türkeş de milli bir görev düştüğünde o görevden kaçmamış olan kişiydi. Şimdi oğlu Tuğrul Bey de aynı şeyi gösterdi. Hemen ihraç ettiler partiden, babasının partisinden attılar. Dedi ki, 'Ben bu millete, bu ülkeye, bu vatana hizmet etmeye devam edeceğim. Benim millete hizmet için gireceğim, içinde yer alacağım parti AK Parti'den başkası olamaz' dedi, geldi bize. Biz de kendisini Ankara'dan milletvekili adayı gösterdik. Oyunu bozdu."

Şahin, Karabük'te faaliyet gösteren Kastamonulular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür, Eflanililer, Çankırılılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür dernekleriyle Ankara Caddesi'nde esnaf, Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı, CHP seçim ofisi, PTT ve Telekom Karabük şubelerini de ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber