Mardin halkından PKK'ya büyük öfke

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ev ve iş yeri zarar gören vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2015 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin halkından PKK'ya büyük öfke

Kamu düzeninin sağlanması, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, ilçedeki hendek ve barikatların kaldırılması ile aranan şahısların yakalanması için 1-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonda, 21 terörist etkisiz hale getirilirken, 114 hendek ve barikat kaldırıldı.

Terör saldırılarından büyük rahatsızlık duyan vatandaşlar, terör örgütü PKK mensuplarının ilçeyi terk etmesini istedi.

"Camiye kurşun isabet etti"

Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Seyfettin Ağırman, saldırılardan başta çocuklar olmak üzere herkesin olumsuz etkilendiğini söyledi.

Saldırılardan ev ve iş yerlerinin yanı sıra eğitim kurumları ile ibadethanelerin de büyük zarar gördüğünü ifade eden Ağırman, "Bazı camilere kurşun isabet etmiş, taziye evine malzeme taşıyan bir römork ile bir ilkokulun kantini ve bahçesi yanmış. Özellikle Nusaybinli olmayan memurlarımız evlerinde stokları olmadığı için gıda sıkıntısı yaşadı" diye konuştu.

"Artık halk bu acıları kaldıramıyor"

Eylemlerin ve operasyonların halkın yaşam alanlarından uzakta yapılmasını istediklerini belirten Ağırman, şöyle devam etti:

"Eğer siz çatışmayı yaşam alanına çekerseniz halkın zarar göreceğini bilirsiniz. Bir sokağa bir caddeye patlayıcı yerleştirdiğinizde patlamadan dolayı etraftaki ev ve iş yerlerinin zarar göreceğini herkes bilir. Bunu imha eden polis de yerinde imha ediyor. Halkımız bunca senedir bu acıları yaşıyor. Artık halk bu acıları kaldıramıyor. Eğer halkçı iseler halkın sesine kulak versinler."

Nusaybin'in Cizre gibi olmasını istemediklerini, bunu defalarca dile getirdiklerini kaydeden Ağırman, özellikle sosyal medyada halkı provokatif edecek haberlerin yer aldığını, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Bazı cami hoparlörlerinden terör örgütünü övücü mahiyette sözde marşın çalındığını dile getiren Ağırman, "Bu kabul edilemez. Bunun bir daha yaşanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

"Esnaf olarak kan ağlıyoruz"

Esnaf Hasan Kardaş ise sokağa çıkma yasağı süresince büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Ekonomik olarak da zor bir dönemden geçtiklerini anlatan Kardaş, "Bu olaylardan en çok sivil vatandaş ve esnaf zarar görüyor. Ödemelerimiz aksadı. Esnaf olarak kan ağlıyoruz. Benim ödemem vardı gittim borç alıp, ödemelerimi yaptım. Bu olayların son bulmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

"Ailemi ilçe dışına gönderdim"

Ev ve iş yerine kurşun isabet eden Abdulkadir Tamam ise güvenlik açısından ailesini başka yerlere gönderdiğini evde tek başına kaldığını belirterek, şunları anlattı:

"Ailemi ilçe dışına gönderdim. Olaylarda az kalsın kalp krizi geçirecektim. Tansiyon ve karaciğer hastasıyım, psikolojim bozuldu. Korku içerisindeydim ve başımı dışarıya çıkaramıyordum. Yemek bile yapamıyorum. Hala şok içerisindeyim, konuşamıyorum."

Emin Kaya da iş yerine mermilerin isabet etmesi dolayısıyla zarar gördüğünü belirterek, tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber