Kirpi için kuyruk var

Katar'daki High-Tech Port by MÜSİAD Fuarı yoğun iş görüşmelerine sahne olurken, iki günde 100'e yakın iş görüşmesi yapan BMC yönetimi bir rekora imza attı. BMC Savunma Sanayi Direktörü Postoğlu, en çok ilginin Kirpi'ye olduğunu belirtti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Ekim 2015 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kirpi için kuyruk var

Yaşar Kızılbağ

Türkiye'nin savunma sanayi devlerinin Katar çıkarmasına BMC damgasını vuruyor.

Doha'da önceki gün açılan High-Tech Port by MÜSİAD Fuarı yoğun iş görüşmelerine sahne olurken, iki günde 100'e yakın iş görüşmesi yapan BMC yönetimi bir rekora imza attı.

Aselsan, Havelsan, TAI, Roketsan'ın da aralarında bulunduğu 67 Türk firmasının katıldığı fuarda BMC 800 metrekare ile fuarın en geniş alanında 6 aracını tanıtırken BMC Savunma Sanayi Direktörü Nadi Postoğlu, en çok ilginin Kirpi'ye olduğunu söyledi.

Fuara 6 araçla katıldıklarını belirten Postoğlu, fuarın sadece Türkiye ve Katar firmalarına açık olmasına rağmen görüşme yaptıkları alıcılar ile tedarikçiler arasında Katar'ın yanı sıra Suudi Arabistan ve Malezya'nın da olduğunu söyledi.


KİRPİ (4x4) Mayına Karşı Korumalı Zırhlı Araç

YENİ ANLAŞMA

Özellikle zırhlı taktik araçlarına ilginin olduğunu anlatan Postoğlu "Özellikle teknik bilgi alıyorlar. Ama Kirpi'yle daha çok ilgileniyorlar. Kirpi belli bir yer edinmeye başladı. Artık meşhur oldu" dedi. Postoğlu, Katar çıkarmasının ardından haftaya ABD'ye, önümüzdeki ay da Tayland'a fuar çıkarması yaparak bu yılki fuar çıkarmasını tamamlayacaklarını söyledi. Postoğlu, daha önce Tunus'a 40 adet Kirpi sattıklarını, 100 adetlik yeni anlaşma yaptıklarını hatırlatarak yeni anlaşmaların yolda olduğunu da anlattı. Postoğlu "Bangladeş Pakistan ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

HEDEF PAZARLAR

Postoğlu, önümüzdeki süreçte yeni hedef pazarlar belirlediklerini de anlatarak, "Güney Amerika ve Afrika pazarına da yöneleceğiz" dedi. Postoğlu Ar-Ge biriminde 200 kişinin çalıştığını da belirterek, "Paletli araç üretimine de yöneleceğiz" diye konuştu. Postoğlu "BMC, yılda 22 bin adet araç üretim kapasitesi ve 1.300 çalışanıyla dünya markası olma yolunda yenilenen hedeflere doğ-ru hızla ilerliyor. Bu süreçte hedefimiz çalışan sayımızı daha da artırmak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber