Başbuğ: Dağlıca'yı PKK tek başına planlamadı

Savunmasını soran gazetecilere "Savunma değil taarruz diyelim" cevabını veren Başbuğ; 'ılımlı İslam projesi'ni hayata geçirmek isteyenlerin bunun karşısında engel gördükleri TSK'yı kumpaslarla hedef aldığını söyledi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2015 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbuğ: Dağlıca'yı PKK tek başına planlamadı

'Dağlıca'yı PKK tek başına planlamadı'

Başbuğ, TSK'ya yargı yoluyla kurulan komplonun tarihsel gelişimini de açılan davalardan örnekler vererek anlattı. Komplo sürecinin 2005'te Şemdinli davası ile başladığını, Sauna ve Atabeyler davaları ile ilk uygulamaların gerçekleştiğini belirten Başbuğ, "TSK'ne asıl komplo ise 'Ergenekon Davası' ile kuruldu" dedi. Cumhuriyet gazetesine bomba atılması, Danıştay saldırısının yaşandığını söyleyen Başbuğ, "21 Ekim 2007'deki Dağlıca saldırısının amacı, PKK terörünün sonlandırılmasının sadece, 'siyasi çözüm' ile olabileceğini kamuoyuna benimsetmekti. Bu saldırı, PKK terör örgütünün tek başına planladığı ve icra ettiği bir saldırı değildir" diye konuştu. Başbuğ, 2009'da CHP'li İlhan Cihaner'in dahil edildiği Erzincan olayında 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk'i ifadeye göndermediğini söyledi. Poyrazköy aramalarının ardından bulunan beş boş lav silahı ile ilgili yaptığı açıklamada, "boru" demediğini yineleyen Başbuğ'un, "Ben de inanmıştım ama aslında dememişim. Meğersem Deniz Baykal söylemiş" sözleri salonda gülüşmelere neden oldu. Poyrazköy davasının da beraatle sonuçlandığını anımsatan Başbuğ, "komplocular hesap vermeyecek mi?" diye sordu.

2008'de Ankara'da polisler tarafından, "İrtica İle Mücadele Eylem Planı"nın fotokopisinin bulunduğunu anımsatan Başbuğ, "Gözü dönmüş savcılar, 'örgüt bağlantısı' delili olarak dava dosyasına sunmaktan çekinmediler" dedi. Gülen'in, "Tahşiye örgütü" ile ilgili TV konuşmasında söyledikleriyle planda yazılanlar arasında benzerlikler bulunduğunu belirten Başbuğ, "Kollama" ve "Tek Türkiye" adlı dizi isimlerinin planda yer aldığını kaydederek, "Daha sonra anlaşıldı ki, bu televizyon dizileri Tahşiye grubuna karşı yapılan yayınlar arasında imiş. AKP ile neden Nakşibendi Tarikatı değil de, Fethullah Gülen Cemaati" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber