Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'nin başına Mehmet Akif Ulusoy getirildi.

Haber Giriş : 26 Eylül 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Öyle işportacı, bakkal dolaşmayla vergi toplanmaz. Babalar var babalar' sözleriyle gündeme gelen Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'nin başına Mehmet Akif Ulusoy getirildi. Ulusoy'un verdiği bilgiye göre en büyük holdingler, birer mükellef temsilcisi ile takip edilecek

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Öyle işportacı, bakkal dolaşmayla vergi toplama olmaz. Babalar var babalar' sözleriyle gündeme getirdiği büyük mükellefler, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı görevini dün Denetim Grup Başkanı Mehmet Koç'a devreden Mehmet Akif Ulusoy'a bağlandı. Yıl sonunda hayata geçirilmesi planlanan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'nin (BMVD) başına getirilen Mehmet Akif Ulusoy, resmi kadrosu Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı olduğu için bu görevi vekil olarak yürütecek.

1000 BÜYÜK MÜKELLEF

800'Ü İstanbul'dan olmak üzere BMVD'ye bağlı olacak 1000 büyük mükellefin listesinin ay sonuna kadar kesinleşeceğini belirten Mehmet Akif Ulusoy, Türkiye'nin en büyük holdingleriyle ilgilenecek mükellef temsilcileri için her iki büyük gruba bir temsilci gibi bir yapılanma düşündüklerini kaydetti. Mehmet Akif Ulusoy, bankalardaki gibi bir çalışma sistemine sahip olacak BMVD bünyesinde yaklaşık 25 müşteri temsilcisinin görev yapacağını da ifade etti. TAHSİN AKÇA

HER 30 BÜYÜK ŞİRKETE 1 MÜKELLEF TEMSİLCİSİ

MEHMET Akif Ulusoy, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'nde, ortalama 30 büyük şirkete bir müşteri temsilcisinin bakmasını planladıklarını söyledi. Bu müşteri temsilcileri kendilerine bağlı mükelleflerle randevu sistemiyle yakın bir diyalog içerisine girecek. Bu mükelleflerin işlemleri çok hızlı yürütülecek. Bazı işlemler için müşteri temsilcisi gerekirse, şirkete giderek orada görüşmeler yapabilecek.

120 KİŞİ ÇALIŞACAK

TEKEL'İN Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası'nın merkez olarak seçilmesine karar verilirken Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'ndeki birimlerde toplam 120 çalışanın olması planlanıyor. BMVD ile büyük mükelleflerin daha iyi izlenmesi amaçlanıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber