Okul bahçesinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde okulun bahçesinde buldukları cismin ellerinde patlaması sonucu 1 çocuk hayatını kaybetti, 3 çocuk da yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2015 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul bahçesinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı

Edinilen bilgilere göre, olay, Silvan ilçesindeki Türk Telekom Yatılı İlköğretim Okulu'nun bahçesinde meydana geldi. Burada oynayan 4 çocuk, yerde buldukları cisimle oynamaya başladı. Cisim bir süre sonra çocukların elinde patladı. Patlamada, 4 çocuk yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulanslarla Silvan İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuklardan 1'i burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Yaralı 3 çocuk ise Diyarbakır'a sevk edildi.

PATLAMA ROKET MERMİSİNDEN KAYNAKLANDI

Diyarbakır Valiliği tarafından Silvan ilçesinde meydana gelen ve 1 çocuğun öldüğü, 3 çocuğun yaralandığı patlama ile ilgili açıklama yapıldı.

Okula el yapımı patlayıcıyla saldırı!

Valilik tarafından yapılan açıklamada, patlamanın bölücü terör örgütü mensuplarının güvenlik kuvvetlerine yönelik kullandıkları roket mermisinden kaynaklandığı bildirildi. Açıklamada, "8 Ekim 2015 günü Silvan ilçesinde saat 12.30 sıralarında Tekel Mahallesi Sidar Caddesi üzerinde, meydana gelen patlamada 9 yaşında bir çocuk olay yerinde hayatını kaybetmiş, biri 10, ikisi 6 yaşlarında 3 çocuk yaralanmıştır. Yaralanan çocukların tedavisi Diyarbakır il merkezindeki hastanelerde devam etmektedir. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, çocukların; Silvan ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun faaliyet gösterdiği ve güvenlik kuvvetleri ile çatışmaların yaşandığı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu civarında roket mermisi buldukları ve mermi ile oynarken infilak etmesi sonucu zarar gördükleri tespit edilmiştir. Güvenlik kuvvetleri tarafından olaylara müdahale esnasında roket silahı kullanılmamaktadır, bahse konu çocukların bölücü terör örgütü mensuplarının kullanmış oldukları roket mermisini patlattıkları değerlendirilmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber