İlk karı yağdı, yaylacılar kara yakalandı

RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun Yaylası bu sabah beyaz örtü ile kaplandı. Kar sürprizi yaşayan yaylacılar hayvanlarını yayladan indirmeye başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ekim 2015 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlk karı yağdı, yaylacılar kara yakalandı

Çamlıhemşin İlçesi'ne 29 kilometre uzaklıktaki 2 bin 300 rakımlı Yukarı Kavrun Yaylası'nda sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Beyaza bürünen yaylada kar kalınlığı yer yer 5 santimetreyi aştı, yaylacılar kar yağışı ile göç için hazırlıklara başladı. Kimi yaylacılar hayvanları ile ilçe merkezine doğru yola koyulurken, kimileri de üzeri kar ile kaplanan otları kamyonlara yükledi. Bazı vatandaşlarda kar üzerine 8 Ekim tarihini yazarak fotoğraf çekti.

Sabah kalkınca kar yağışı ile karşılaştıklarını belirten yayla sakinleri, "Kar erken geldi. Birkaç gün öncesine kadar hava iyiydi. Ancak hava dün soğudu, bu sabah karla uyandık. Yemyeşil yaylayı beyaz görmek de güzel" dediler.

Yüksekova'nın dağlarına kar yağdı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin yüksek kesimleri, kar yağışı ile birlikte beyaza büründü. Hava sıcaklıklarını düşmesi ile birlikte koyun sürüleri de dağlardan ovalara doğru inmeye başladı.

Posof dağlarına mevsimin ilk karı yağdı

Ardahan'ın Posof ilçesinde yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı.

İlçe merkezinde yağmur hakim olurken yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü. Posof dağlarının zirve noktaları karla beyaza büründü. Mevsiminin ilk karıyla birlikte soğuk hava da etkisini artırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber