Kılıçdaroğlu: Terör sorununu çözeceğim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu terör sorununun 30 yıldır çözülemediğini belirterek, "Benim sözüm söz, bu sorunu çözeceğim. CHP dışında hiçbir parti çözemez" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2015 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Terör sorununu çözeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu terör sorununu CHP dışında partinin çözemeyeceğini savundu.

Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerinden birinin yaşandığını ileri sürerek ülkenin aydınlığa çıkması, sorunların çözülmesi gerektiği, bunun için "önce Türkiye" dediklerini belirtti.

7 Haziran'da yapılan seçimde milli iradenin tecelli ettiğini, tek başına iktidar fırsatı vermediğini ve koalisyon yapılmasını istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmeleri sürecine değildi. ancak koalisyon kurulamadığını koalisyon görüşmeleri sürecini anlattı.

"Koalisyon kuramayan, iradesini birisine ipotek eden kişileri Allah aşkına iktidardan indirin, Türkiye'nin önünü açın artık" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Görev verildiği halde hükümet kuramayan, bir yerlerden gelen telkinlerle iradesini özgürce kullanamayan bir kişi ülkeyi yönetemez. Ülkeyi yönetecek kişinin bağımsız iradesinin olması lazım. Eğer iradeyi saraya ipotek ettiyseniz vay memleketin haline.

Türkiye artık siyasi gerginliklerden, kavgadan bıktı. Vatandaşı ikide bir seçim sandığına niye götürüyorsunuz, hangi gerekçeyle götürüyorsunuz? 'İlla 400 milletvekili verin'. Vermiyor millet, vermiyor kardeşim. '400 milletvekili vermezseniz terörü azdırırım'... Terörü azdırdı, her gün şehitlerimiz geliyor."

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci'nin tehlikeli bir süreç olduğunu söylediklerini, sorunun böyle çözülemeyeceğini, gariban insanların, ailelerin gözyaşı döktüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hangi milletvekilinin oğlu orada, ensesi kalın hangisinin çocuğu doğuda, güneydoğuda? Hangi bakanın çocuğu oralarda? Bulmuşlar gariban vatandaşı, haydi oğlum oraya git" değerlendirmesinde bulundu.

Terör sorununu sadece partisinin çözebileceğini savunan Kılıçdaroğlu, "30 yıldır çözemediler, 30 yıl. Benim sözüm söz. Ben bu sorunu çözeceğim. CHP dışında hiçbir parti çözemez, açık ve net söylüyorum. CHP neyine güvenerek bu sorunu ancak ben çözerim diyor? Onlara şunu söyleyin; CHP, avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. CHP, savaş meydanlarından gelen Kuvayımilliye ruhunu taşıyan bir partidir, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir. Onun için diyoruz, bayrağımız, ülkemiz bir. Bu sorunu ancak CHP çözer" ifadesini kullandı.

Digitürk'ten bazı televizyon kanallarının çıkarılması

Digitürk'ten 7 kanalın çıkarılması konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Eğer Digitürk mahkeme kararı olmadan, altını çiziyorum mahkeme kararı olmadan '7 kanalı ben susturdum' diyorsa onun bir bedeli vardır ve o bedeli ödeyecektir. Siz hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz? Birisi yazı yazdı diye yasak mı gelir?" dedi.

Kılıçdaroğlu, son dönemde gazetecilere yönelik baskıların arttığını savunarak, "Görüşü ne olursa olsun her gazetecinin özgürce yazı yazması lazım. Siyasetçi eleştiriye katlanacak, eleştiriden ders çıkaracak" diye konuştu.

Star Gazetesinin üst düzey yöneticisinin 20'ye yakın kurşunla arabasının kurşunlandığında, iktidar yanlısı bir gazete olsa da telefon açarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İnşallah failleri kısa sürede yakalanır, failleri mahkemenin önüne çıkarılır. Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum. Size destek veren bir gazetenin üst düzey yöneticisi arabasında 20'ye yakın kurşunla kurşunlanıyor. Siz neden ve hangi gerekçeyle failleri yakalamıyorsunuz? Bu gazete iktidar yanlısı bir gazete."

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında her gazetecinin özgürce CHP'yi eleştireceğini belirterek, Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in "gazeteciler piyanonun tuşları gibi olmalı, biz hangi tuşa basarsak onu yazmalı" sözüne atıfta bulunarak, iktidarın da aynı şeyi yaptığını, gazetecilerden sadece övgü beklediğini, eleştiri istemediğini savundu.

"Her vaadimizi kuruşu kuruşuna hesapladık"

Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimi öncesinde açıkladıkları seçim bildirgesinde, bayramlarda emekliye iki maaş ikramiye, asgari ücreti net bin 500 lira yapacaklarını, 800 bin kamu taşeron işçisinin tamamına kadro vereceklerini hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kıyameti kopardılar, parayı nereden bulacaksınız. Efendim siz devleti tanımıyorsunuz. Onlar tanımıyorlar. Ben bu devlete onurumla 27,5 yıl hizmet verdim. Devleti en iyi ben bilirim, en iyi. Bütçe nasıl yapılır, vergi nasıl toplanır, toplanan vergiler nasıl harcanır, eğer Türkiye'de 10 kişi varsa biri benim. İstediklerine gidip sorsunlar. Akademisyen, iş dünyası, bu işin uzmanına sorsunlar. Her vaadimizi kuruşu kuruşuna hesapladık."

Esnafın emekli olduğunda aldığı maaşla geçinemediğini, işlerine devam etmek istediklerinde emekli aylığından Sosyal Güvenlik Destek Primi ile maaşından kesinti yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, dünyada çalışanını cezalandıran tek ülkenin Türkiye olduğunu, CHP iktidarında bu primi kaldıracağını, borcu olanların da sağlık hizmeti alabileceklerini vurguladı.

"Rusya'yla niye dalaşıyorsunuz?"

"Her vatandaş özgürce konuşacak, derdini özgürce söyleyecek, devletin sopasının gölgesi görülmeyecek, mahkemeler adalet dağıtacak" diyen Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasına da değindi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Niye kavga ediyoruz, hangi gerekçeyle? Rusya'yla dalaşıyorlar, niye dalaşıyorsunuz? Churcill'e demişler ki 'İngiltere'nin dostu hangi ülkelerdir? 'İngiltere'nin dostu yok çıkarları vardır' demiş. Biz de kendi ülkemizin çıkarlarını savunmak zorundayız. Mısır ile kavga ettik, hangi gerekçeyle, niye Mısır ile kavga ediyoruz? Size sözüm sözdür, güzel bir Türkiye inşa edeceğiz, tüm komşularımızla barış içinde geçineceğiz. İşsizlikle mücadele birinci önceliğimiz olacak. Herkes kazanacak sadece ve sadece hortumcular kaybedecek."

Kılıçdaroğlu, polislerin 3600 gösterge taleplerinin CHP iktidarında sağlanacağını, eğitimde taşımalı sistemi kaldıracaklarını, çocukların tam gün okuyacağını ve öğle yemeklerini ücretsiz olarak okullarda yiyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber