İTÜ'nin Eminönü'ndeki binasında üçlü yapı faaliyet gösterecek

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin kullandığı Eminönü'ndeki yerleşke, DÜPA, Sürekli Eğitim Merkezi ve Bilginin Ticarileştirme Merkezi'ne ev sahipliği yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2015 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İTÜ'nin Eminönü'ndeki binasında üçlü yapı faaliyet gösterecek

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin kullandığı Eminönü'ndeki yerleşke, üniversite bünyesinde bulunan Düşünce ve Proje Üretim Akademisi (DÜPA), Sürekli Eğitim Merkezi ve İTO'nun kuracağı Bilginin Ticarileştirme Merkezi'ne ev sahipliği yapacak.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ekim ayı meclis toplantısında İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından rektörlük ve idari işler binası olarak kullanılan Eminönü'ndeki yerleşkenin kullanımıyla ilgili önerge oylandı. Eminönü'ndeki yerleşkeyi gelecek dönemde DÜPA, Sürekli Eğitim Merkezi ve İTO'nun kuracağı Bilginin Ticarileştirme Merkezi'nden oluşan üçlü yapının kullanmasına ilişkin önerge kabul edildi.

Toplantıda söz alan, eski İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, meclis üyelerinden Eminönü'ndeki binayı üniversitenin kullanmaya devam etmesini istedi.

DÜPA ve ilgili diğer yapılara ilişkin fikirleri desteklediğini belirten Yalçıntaş, DÜPA'nın ve Bilginin Ticarileştirme Merkezi'nin faaliyetlerinin üniversitenin idari binası alınmadan yapılması gerektiğini söyledi.

Yalçıntaş, üniversitenin çalışmalarını günden güne artırdığını ifade ederek "Binanın üniversitenin mülkiyetinde kalması, çalışmaların bu kadar hızlandığı bir dönemde çok önemli" diye konuştu.

İTO meclisi, yapılan oylama ile ilgili binada üçlü yapının faaliyet göstermesini içeren önergeyi onayladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber